Почала солити щавель: свекруха зупинила і поділилася своїм унікальним рецептом. Тепер роблю так кожен рік

Розповідаємо, як заготовити на зиму щавель. Він виходить універсальним, і його потім можна використовувати будь-куди. Щавель містить харчові волокна, які нормалізують травлення.

Використання щавелю документується з часів Стародавнього Єгипту та Риму. Стародавні єгиптяни та римляни цінували щавель за його кислуватий смак і лікувальні властивості. Французькі кухарі особливо цінували щавель і використовували його у соусах та супах.

Суп із щавлю – досить поживна страва, яку готують у різних частинах світу. І це невипадково. Така любов обумовлена його дивовижним смаком із приємною кислинкою та свіжим літнім запахом.

Існує кілька різновидів щавлю, кожен з яких має свої особливості. Найпоширеніший вид — звичайний щавель, який найчастіше використовується в кулінарії. Інші види: шпинатний щавель та французький.

Шеф-кухар розповів, як краще заготовити на зиму щавель
Шеф-кухар розповів, як краще заготовити на зиму щавель

Щавель, багатий на вітаміни та мінерали, має багато корисних властивостей. Ось основні з них:

  • містить вітаміни А, С, К та Е;
  • багатий на мінерали, такі як залізо, магній, калій і кальцій;
  • високий вміст вітаміну С сприяє зміцненню імунної системи;
  • вітамін Е та інші антиоксиданти в щавлі допомагають захищати клітини.

Він виходить універсальним, і його потім можна використовувати будь-куди.

Що знадобиться:

  • щавель;
  • вода.

Всі! Більше нічого не знадобиться! Щавель ретельно миємо, викладаємо на рушник і сушимо. Потім нарізаємо його та утрамбовуємо. Набиваємо щавель у чисту банку досить щільно.

Тепер у кожну банку наливаємо холодну кип’ячену воду і закриваємо кришкою. Не потрібно додавати сіль, ні цукор, ні стерилізувати. Щавель чудово зберігається завдяки тому, що у цій зелені міститься своя кислота.

Якщо робити заготівлі для супу, то до щавлю можна додати дрібно нарізаний кріп. Щавель, приготовлений у такий спосіб, універсальний: його можна додавати хоч у солодкі страви, хоч у солоні. Смачного!

Популярне

Подібні новини