Один раз готую і тиждень не думаю, що їсти на сніданок: цей паштет обожнює вся сім’я. Найкраща намазка

Ніжний паштет з курки готується швидко і легко, але при цьому виходить дуже смачним і ніжним. Він стане чудовою закускою на будь-якому столі.

Куряча печінка є чудовим джерелом білка, вітамінів (особливо вітаміну А і заліза) та інших поживних речовин. Морква додає вітамін А і антиоксиданти, а вершки забезпечують необхідні жири. Цей рецепт дозволяє варіювати інгредієнти відповідно до ваших смакових уподобань. Ви можете додати різні спеції або інші овочі, щоб змінити смак і аромат паштету.

  • 300 г курячої печінки;
  • 1 середня цибулина;
  • 1 середня морквина;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 100 мл вершків (20-30% жирності);
  • Сіль і перець за смаком;
  • Часник (1-2 зубчики, за бажанням);
  • Лавровий лист (1-2 шт., за бажанням).

Промийте курячу печінку під холодною водою і видаліть жили та плівки. Наріжте цибулю дрібними кубиками, а моркву натріть на дрібній тертці. Розігрійте на сковороді оливкову олію і половину вершкового масла. Додайте нарізану цибулю і обсмажуйте до золотистого кольору, потім додайте терту моркву і смажте ще 2-3 хвилини.

Кулінари поділились простим і швидким рецептом смачного паштету з курячої печінки
Кулінари поділились простим і швидким рецептом смачного паштету з курячої печінки

Додайте курячу печінку до цибулі та моркви. Смажте на середньому вогні, періодично помішуючи, до повної готовності печінки (приблизно 7-10 хвилин). Вона повинна стати рожевою всередині, але не сирою. Додайте лавровий лист для аромату, якщо використовуєте. Наприкінці смаження додайте подрібнений часник (за бажанням). Перекладіть суміш у блендер або кухонний комбайн, додайте вершки і решту вершкового масла. Збийте до однорідної маси. За необхідності можна додати ще вершків або трохи бульйону, щоб досягти потрібної консистенції.

Додайте сіль і перець за смаком. Ще раз добре перемішайте. Перекладіть готовий паштет у контейнер або баночку і дайте йому трохи охолонути перед подачею. За бажанням можна поставити в холодильник на кілька годин для кращого загустіння і смаку. Паштет можна подавати з хрустким хлібом, тостами або крекерами. Також можна прикрасити зеленню або ягодами журавлини для додаткового смаку і естетичного вигляду.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини