Зметуть зі столу, як тільки подасте: беру кабачки, часник і готую найсмачнішу літню закуску. Швидко і просто

Ви люблять кабачки? Особисто ми їх просто обожнюємо, особливо влітку. Втішає в них все - і смак, і ціна. З кабачків дуже легко та швидко можна приготувати смачну та ситну закуску.

Кабачок – це популярний овоч, який відомий своїми корисними властивостями та універсальністю у кулінарії. Вони мають низьку калорійність, що робить їх ідеальним продуктом для тих, хто стежить за своєю вагою. Сьогодні ділимось простим, але дуже смачним рецептом приготування кабачків. Рецепт із розряду “чим простіше, тим смачніше”.

Приготування:

Кабачки миємо, обсушуємо паперовими плотенцами, щоб позбутися зайвої вологи. Відрізаємо кінчики, які нам не знадобляться, а самі плоди нарізаємо кружальцями середньої товщини. Укладаємо нарізані кабачки в глибоку миску шарами, пересипаючи кожен шар сіллю та чорним меленим перцем. До речі, спеції можна використовувати і будь-які інші – це справа смаку.

Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати літню закуску з кабачків
Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати літню закуску з кабачків

Залишаємо кабачки постояти хвилин 15-20, щоб вони трохи ввібрали сіль та спеції. У сковороді добре розігріваємо олію. У невелику глибоку миску насипаємо трохи борошна. Вмочуємо колечко в борошні з обох боків і обсмажуємо з обох боків до готовності та красивого золотистого кольору.

Обсмажені кабачки викладаємо на паперові рушники, щоб вони вбрали в себе зайву олію. Далі приступаємо до приготування соусу. Декілька зубчиків часнику пропускаємо через прес і змішуємо їх з майонезом. Із соусом можливі варіації. Можна додати сюди свіжу подрібнену зелень. А можна змішати майонез у рівних пропорціях зі сметаною чи натуральним йогуртом. Дійте в даному випадку на свій розсуд – смачно виходить у будь-якому випадку!

На злегка остиглі кабачки розподіляємо ароматний соус – на кожен шматочок з одного боку. Укладаємо їх на тарілочку шарами і подаємо до столу! Кабачки виходять дуже ароматними і гарними в будь-якому вигляді – як теплі, так і холодні! Відмінно доповнюють будь-який гарнір.

Для приготування потрібно:

  • кабачки – 1 кг.;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • борошно – 100 г;
  • майонез – 100 г;
  • сіль, перець – за смаком;
  • олія рослинна – для смаження;
  • зелень свіжа – за смаком та бажанням.

Смачного!

Популярне

Подібні новини