Приготувала холодну каву з сиропом і зрозуміла, що тепер буду пити тільки її: освіжаючий смак за 3 хвилини

Баристи давно довели, що можна пити не лише капучино, лате чи еспресо, але й холодну каву з льодом та сиропом, яку можна з легкістю приготувати вдома.

Влітку кожному з нас потрібна додаткова порція свіжості і ніщо не може підбадьорити краще, ніж кава з льодом та сиропом, яку можна швидко приготувати в домашніх умовах. Редакція сайту Добрі новини підготувала рецепт, який значно зекономить вам кошти на кавʼярнях, оскільки після такого напою ви не захочете витрачати гроші на каву деінде.

  • 1 чашка свіжозавареної кави (можна використовувати еспресо або добре фільтровану кави);
  • Лід;
  • 2-3 столові ложки сиропу (ванільний, карамельний, шоколадний або будь-який інший за вашим вибором);
  • 1/2 чашки молока або вершків (за бажанням);
  • Збиті вершки (опційно, для прикраси).

Заваріть свою улюблену каву (еспресо або міцний фільтрований кави) і дайте їй трохи охолонути. Можна також використати залишки холодної кави з холодильника. Наповніть високу склянку льодом. Додайте 2-3 столові ложки сиропу на дно склянки. Кількість сиропу можна регулювати за вашим смаком.

Рецепт літньої освіжаючої кави з льодом
Рецепт літньої освіжаючої кави з льодом

Обережно налийте охолоджену каву поверх льоду і сиропу. Якщо ви бажаєте більш насиченого смаку, можна додати ще трохи сиропу. Якщо ви любите каву з молоком або вершками, додайте 1/2 чашки молока або вершків до склянки. Це зробить каву більш кремовою і м’якою на смак.  Якщо хочете зробити свою каву більш святковою, додайте зверху збиті вершки і трохи додаткового сиропу для прикраси.

Ретельно розмішайте всі інгредієнти, щоб сироп рівномірно розподілився по напою. Насолоджуйтесь освіжаючою літньою кавою, яку ви щойно приготували власноруч. Цей рецепт легко адаптувати під ваш смак, додаючи улюблений сироп або змінюючи кількість інгредієнтів. Насолоджуйтесь прохолодним і смачним напоєм у спекотні літні дні!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини