Готую швидше, ніж їм: “від серця відриваю” свій секретний рецепт хачапурі на сковороді. По часу – 10 хвилин

Приготування хачапурі вдома – відмінна ідея для частування своїх гостей. Хачапурі можна подавати як головну страву, закуску чи навіть десерт, якщо додати солодкі інгредієнти.

Хачапурі – це традиційна грузинська страва, яка являє собою хліб з сирною начинкою. Назва “хачапурі” походить від двох грузинських слів: “хачо” (сир) і “пурі” (хліб). Ця страва має багато регіональних варіацій, кожна з яких відрізняється формою, способом приготування та видом начинки.

Хачапурі може бути зроблене з різними видами тіста – від простого дріжджового до листкового. Начинка традиційно складається з різних видів сиру, таких як імеретинський, сулугуні або їх суміш. Приготувати цю страву можна з легкістю на пательні, якщо знати правильний рецепт:

  • 200 г сиру сулугуні або будь-якого іншого твердого сиру;
  • 1 яйце;
  • 200 г борошна;
  • 150 мл кефіру або йогурту;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • дрібка солі;
  • рослинна олія для смаження.
Рецепт лінивих хачапурі на пательні
Рецепт лінивих хачапурі на пательні

В мисці змішайте кефір, соду і сіль. Додайте яйце і добре перемішайте. Поступово всипайте борошно, замішуючи м’яке тісто. Тісто не повинно липнути до рук. Натріть сир на великій тертці. Якщо використовуєте дуже солоний сир, можна змішати його з менш солоним або трохи відмочити у воді. Розділіть тісто на невеликі кульки. Кожну кульку розкатайте у коло товщиною приблизно 1 см. На середину кожного кола покладіть порцію натертого сиру.

З’єднайте краї тіста над начинкою і защипніть, щоб сир не витікав. Потім акуратно розкатайте кожну кульку з начинкою у плаский коржик. Розігрійте пательню з невеликою кількістю рослинної олії на середньому вогні. Смажте хачапурі з обох боків до золотистої скоринки, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку. Готові хачапурі подавайте гарячими. Вони смачні самі по собі, але також добре поєднуються з соусом або сметаною.

Популярне

Подібні новини