Я цей “мамин рецепт” пухких сирників записала червоним олівцем: роботи на 10 хвилин, смакоти на всю родину

Сирники – простий і смачний варіант сніданку або ж десерту, який надзвичайно легко приготувати вдома. З цим рецептом вони вийдуть ніжними і пухкими та неодмінно порадують як дорослих, так і дітей.

Інгредієнти:

  • Кисломолочний сир – 400 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст. л. (+ паніровка)
  • Цукор – 3 ст. л. (можна менше або взагалі не додавати)
  • Сіль – дрібка
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Олія для смаження

Приготування:

Спершу почніть з підготовки кисломолочного сиру. Викладіть 400 г сиру в глибоку миску. Далі розбийте одне яйце і додайте його до сиру. Потім додайте 3 столові ложки цукру. Кількість цукру можна регулювати за власним смаком, але якщо ви не любите дуже солодкі страви, то можна зменшити кількість цукру або взагалі не додавати його. Після цього додайте дрібку солі, яка допоможе підкреслити смак сиру і збалансує солодкість. Далі додайте 1 чайну ложку ванільного цукру для аромату.

Потім ретельно перемішайте всі інгредієнти до отримання однорідної маси. Якщо у вас є блендер, можна скористатися ним, щоб досягти більш гладкої консистенції. Після того, як маса стала однорідною, поступово додавайте 3 столові ложки борошна, постійно перемішуючи. Якщо сир вологий можна додати ще одну столову ложку борошна.

Сирники за 10 хвилин: простий та швидкий рецепт
Сирники за 10 хвилин: простий та швидкий рецепт

Коли тісто готове, починайте формувати сирники. Для цього сформулюйте кульки та здавіть їх у вигляді “шайби”. Далі підготуйте борошно для панірування в окремій мисці або на тарілці та обваляйте у ньому кожен сирник з усіх боків. Цей крок допоможе створити хрустку скоринку під час смаження.

Потім на середньому вогні розігрійте сковорідку з олією та викладіть на неї сирники, і смажте приблизно 3-4 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Пам’ятайте: перевертаючи сирники, будьте обережні, щоб вони не розпалися. Коли сирники вже будуть готові, викладіть їх на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії.

Подавайте сирники теплими, з медом, сметаною, варенням або свіжими ягодами. Це чудовий варіант сніданку або десерту, який сподобається всій родині. Смачного!

Популярне

Подібні новини