Ніколи не виходили пухкі оладки на кефірі, доки не спробувала приготувати за цим рецептом із журналу з 90-х

Оладки на кефірі – це ідеальний та швидкий варіант для сніданку. Спробуйте приготувати їх за цим рецептом, і вони неодмінно вийдуть неймовірно ніжними та пухкими.

Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру
  • 1/2 ч. л. соди
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. цукру
  • 230 г борошна
  • 1/2 ч. л. солі

Приготування:

Для початку візьміть глибоку миску та розбийте в неї одне яйце. Далі додайте до нього пів чайної ложки солі та три столові ложки цукру. За допомогою вінчика або ж виделки ретельно перемішайте ці інгредієнти до утворення однорідної маси. Це дозволить цукру та солі розчинитися в яйці, створюючи основу для тіста.

Після цього вилийте кефір кімнатної температури в ту ж миску. Важливо, щоб він був саме такої температури, оскільки холодний кефір може уповільнити реакцію соди, що вплине на пухкість оладок. Потім знову ретельно перемішайте все до утворення однорідної суміші.

Далі поступово висипте все борошно, постійно перемішуючи суміш, щоб уникнути утворення грудочок. Найкраще це робити в декілька етапів, щоб борошно рівномірно змішалося з рідиною. У результаті має утворитися густе, але все ж рідке тісто.

Кулінари розповіли, як приготувати пухкі оладки на кефірі
Кулінари розповіли, як приготувати пухкі оладки на кефірі

На останньому етапі додайте пів чайної ложки соди. Знову ретельно перемішайте тісто, щоб сода рівномірно розподілилася по всій масі. Далі залиште його постояти на столі приблизно на 10 хвилин. Цей крок дозволить соді вступити в реакцію з кефіром, що сприятиме утворенню пухирців і зробить оладки більш пухкими та легкими.

Після того як тісто постоїть, розігрійте сковорідку на середньому вогні та додайте трохи олії для смаження. Викладайте тісто за допомогою ложки на сковорідку, формуючи невеликі оладки. Важливо не перемішувати його після того, як воно настоялося, щоб зберегти всю пухирчасту структуру. Смажте оладки з обох боків до золотистої скоринки, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.

Готові оладки викладіть на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб позбутися зайвого жиру. Подавайте їх теплими разом зі сметаною, медом, варенням або іншим улюбленим доповнення. Смачного!

Популярне

Подібні новини