Беру 250 г листкового тіста та 2 свіженьких персика, і просто за 5 хвилин готую неймовірно смачний десерт

Слойки з персиками – це швидкий та простий десерт, який зможе приготувати абсолютно кожен у себе вдома за лічені хвилини. Спробуйте та насолоджуйтеся їхнім неперевершеним смаком!

Інгредієнти:

  • Листкове бездріжджове тісто – 1 кг
  • Персики (нектарини) – 3-4 шт. (500 г)
  • Цукор за смаком
  • Жовток для змащування

Приготування:

Спершу необхідно повністю розморозити тісто. Далі присипте робочу поверхню борошном, щоб тісто не прилипало, і розріжте його на невеликі квадратики. Якщо воно потребує розкочування, то розкачайте його в одному напрямку до товщини приблизно 5 мм.

Після цього відразу викладіть тісто на деко, застелене папером для випікання. Переконайтеся, що його шматочки розташовані на достатній відстані один від одного, щоб вони мали простір для підйому під час випікання.

З цим рецептом ви за 5 хвилин зможете приготувати неперевершено смачний десерт
З цим рецептом ви за 5 хвилин зможете приготувати неперевершено смачний десерт

Потім помийте персики, видаліть кісточки та наріжте їх тонкими скибочками. Намагайтеся зробити скибочки однакової товщини, щоб вони рівномірно випікалися. Після цього на кожен квадрат тіста по центру викладіть скибочки персиків так, щоб вони перекривали одне одного “стик у стик” орієнтовно 3-5 скибочок. Далі змастіть краї тіста за допомогою жовтка, це допоможе створити красиву золотисту скоринку під час випікання. Після цього слід зверху посипати персики цукром за смаком, що в результаті додасть слойкам додаткову солодкість і карамельний відтінок.

На наступному етапі варто розігріти духовку до 200 градусів, а далі відправити слойки випікатися приблизно на 20-25 хвилин, доки вони не набудуть золотистого кольору і не стануть хрусткими. Час випікання може варіюватися залежно від особливостей вашої духовки, тому краще орієнтуйтеся на зовнішній вигляд слойок.

Після випікання дайте випічці трохи охолонути. Потім перекладіть її на сервірувальну тарілку і подавайте до столу. Слойки з персиками можна вживати як теплими, так і холодними. Крім того, вони ідеально підійдуть до чаю або ж кави. Насолоджуйтеся бездоганним смаком домашньої випічки. Смачного!

Популярне

Подібні новини