Підслухала в черзі на базарі про ці чебуреки за 30 хвилин: найпростішого рецепту ще в житті не бачила

Чебуреки – це завжди чудовий варіант для швидкого перекусу. Приготуйте їх за цим простим рецептом і насолоджуйтеся неймовірно хрустким тістом та соковитою начинкою!

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 250 г
  • Окріп – 120 г
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Олія – 2 ст. л.

Інгредієнти для начинки:

  • Фарш (мікс свинина, яловичина, курятина) – 300 г
  • Цибуля – 1/2
  • Сіль, перець, сухий часник
  • Вода – 120 г

Приготування:

Спочатку замісіть тісто. Для цього просійте борошно (це допоможе уникнути грудочок), а в іншій ємності змішайте окріп, олію та сіль до повного розчинення солі. Повільно вливайте цю гарячу рідину в борошно, перемішуючи ложкою або виделкою, щоб з’єднати всі компоненти. Як тільки рідина добре змішається з борошном, починайте замішувати тісто руками. Замішуйте до тих пір, поки воно не стане гладким та еластичним. Якщо тісто липне до рук, тоді додайте ще трішки борошна.

Далі, коли тісто досягне потрібної консистенції, загорніть його у плівку або помістіть в контейнер і покладіть в холодильник на 10-15 хвилин.

Кулінари поділилися найпростішим рецептом чебуреків за 30 хвилин
Кулінари поділилися найпростішим рецептом чебуреків за 30 хвилин

Поки тісто охолоджується, приготуйте начинку. Для цього дрібно наріжте цибулю і додайте її до фаршу, а потім приправте суміш сіллю, перцем і сухим часником за смаком. Після цього влийте воду в фарш, змішайте все до однорідної консистенції. Проте важливо не додавати забагато води, щоб начинка не стала рідкою.

Після того як тісто охололо, розділіть його на 8 частин та почніть формувати чебуреки. Для закріплення країв найкраще буде використовувати виделку. Це допоможе створити красивий декоративний бортик.

Далі нагрійте велику кількість олії на сковорідці на середньому вогні. Коли вона добре розігріється, обережно викладіть чебуреки та обсмажуйте їх з обох боків до золотистого кольору і хрусткої скоринки, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Готові чебуреки викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Чебуреки за цим простим рецептом виходять дуже смачними та хрусткими, а тому вони обов’язково порадують вас своїм чудовим смаком. Смачного!

Популярне

Подібні новини