Готую цю просту страву вже 4 дні! Неперевершено смачні фаршировані перці – улюблена вечеря чоловіка

Фаршировані перці – це смачна та поживна страва, яку можна дуже легко приготувати. Вони чудово підходить як для ситного обіду, так і для вечері.

Інгредієнти:

  • Перець – 1 кг
  • Рис проварений – 70 г
  • Цибуля (невелика) – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • М’ясо – 1 кг
  • Сіль, перець – за смаком
  • Томатний сік
  • Цукор – 2 ст. л. (або за смаком)

Приготування:

Перш ніж розпочати приготування, підготуйте всі інгредієнти. Зокрема, для начинки необхідно добре промити 70 грамів рису під проточною водою, а потім відварити його до напівготовності у підсоленій воді. Після цього відкиньте рис на друшляк.

Тим часом підготуйте овочі. Для цього очистіть та дрібно наріжте дві невеликі цибулини. Моркву також очистіть та натріть на великій тертці. Далі на середньому вогні розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії та пасеруйте цибулю до золотистого кольору. Після цього додайте натерту моркву та продовжуйте пасерувати.

Далі переходьте до м’яса. Зокрема, візьміть один кілограм м’яса (свинина, яловичина або їх суміш) та пропустіть його через м’ясорубку. Після цього у великій мисці змішайте перемелене м’ясо з відвареним рисом та пасерованими овочами, додайте сіль та перець за смаком і добре перемішайте всі інгредієнти до отримання однорідної маси.

Кулінари поділилися рецептом фаршированих перців
Кулінари поділилися рецептом фаршированих перців

Тепер підготуйте перці: добре промийте, зріжте плодоніжки та ретельно видаліть насіння. Після цього наповніть їх підготовленою начинкою.

Далі приготуйте сік. Для цього у зручну ємність налийте один літр томатного соку, додайте дві столові ложки цукру (або за смаком) та добре перемішайте, поки цукор не розчиниться. Далі розмістіть нафаршировані перці в каструлю, а потім залийте їх приготовленим томатним соком так, щоб вони були майже повністю занурені.

Після цього нагрійте каструлю на середньому вогні до кипіння. Як тільки сік закипить, зменшіть вогонь до мінімального, накрийте каструлю кришкою та тушкуйте перці протягом 45 хвилин. Тривалість приготування може варіюватися залежно від розміру перців, тому періодично перевіряйте їх на готовність. Смачного!

Популярне

Подібні новини