Не морочусь по 3 години з тістом і духовкою – печу домашній хліб на сковороді: секрет у правильному рецепті

Домашній хліб на сковорідці – це простий та швидкий спосіб насолодитися свіжою випічкою. Цей рецепт є просто ідеальним варіантом для тих, хто хоче отримати смачний і хрусткий хліб навіть без духовки.

Інгредієнти:

  • 5,5 г – сухих дріжджів
  • 500 мл – води
  • 500 г – пшеничного борошна
  • 1 ч. л. – рослинної олії
  • 1 ч. л. – цукру
  • 1 ч. л – солі

Приготування:

Спершу слід підготувати всі продукти. Зверніть увагу, що кількість борошна вказано приблизно, тому його може піти як більше, так і менше (орієнтуйтеся за станом тіста).

Далі варто взяти велику миску та підігріти воду до теплого стану. Головне, щоб температура була приблизно 38 °С, оскільки саме у такій водичці дріжджі зможуть активуватися і почати діяти. Потім необхідно висипати у воду дріжджі, сіль, цукор та перемішати.

Рекомендується починати всипати борошно невеликими порціями, просіюючи його за допомогою сита. Це допоможе наситити борошно повітрям і зробити тісто м’яким і пухким. Після введення кожної порції слід дуже ретельно перемішувати тісто вінчиком. З кожним разом воно буде ставати густішим. Коли вінчик перестане справлятися, варто взяти ложку.

Потім радять продовжити замішувати руками та висипати борошно, проте вже дуже маленькими порціями. Рекомендується дивитися по тісту, зокрема, воно не має бути занадто рідким, однак і дуже тугим його не радять робити. Коли тісто стане відлипати від рук, то тоді заміс потрібно припинити.

З цим простим рецептом правильного тіста більше не купую хліб
З цим простим рецептом правильного тіста більше не купую хліб

Готове тісто необхідно зібрати у кулю, накрити миску і поставити у тепле місце на годинку для його підйому. Приблизно за цей час тісто має збільшитися у 2 рази. Після цього його слід злегка обминути.

Далі потрібно взяти сковорідку, яка має товсте дно та змастити її олією (стінки також). Після цього варто викласти тісто на сковорідку, руками рівномірно розподіливши його по дну, накрити кришкою і залишити ще приблизно на 30 хвилин.

Після того як тісто ще раз підніметься, потрібно увімкнути плиту на найменший вогонь, поставити сковорідку та накрити кришкою. Хліб радять смажити приблизно 30 хвилин. Однак варто слідкувати за ним, щоб він не підгорів.

Коли одна сторона дуже добре підрум’яниться, слід перевернути хліб на іншу сторону та смажити його ще приблизно 30 хвилин, проте вже без кришки. Після цього готовий хліб потрібно вийняти зі сковорідки та загорнути його у рушник на годинку. За цей час хліб прохолоне, і його вже можна буде вживати. Смачного!

Популярне

Подібні новини