З’їдаємо по 90 баночок кожного року! Салат із огірків, помідорів та болгарського перцю: улюблена заготівля

Салат із огірків, помідорів та болгарського перцю на зиму – це неперевершено ароматна та яскрава закуска, яка неодмінно нагадає про літо під час холодних зимових вечорів.

Інгредієнти:

  • 1 кг огірків
  • 700 г помідорів
  • 300 г болгарського перцю
  • 60 г часнику
  • 40 г цукру
  • 30 г солі
  • 1 ст. л. оцту
  • 60 мл рослинної олії
  • перець горошком ( за смаком)

Приготування:

Спершу слід підготувати всі потрібні інгредієнти. Часник необхідно очистити від шкірки, а болгарські перці розрізати навпіл та видалити насіннєву коробку. Всі овочі варто промити під проточною холодною водою. За бажанням, з помідорів можна зняти шкірку.

Далі помідори варто нарізати невеличкими кубиками або часточками та відправити їх у каструлю, яка чудово підійде за розміром. Потім болгарські перці слід подрібнити кубиками або ж півкільцями – як вам більше подобається, – та відправити їх у каструлю до помідорів.

Після цього необхідно додати цукор, сіль, перець горошком і все дуже ретельно перемішати, а потім поставити каструлю на плиту і на сильному вогні довести все до кипіння. Далі рекомендується зменшити вогонь до мінімального та тушкувати приблизно 15-20 хвилин.

У цей час варто зайнятися рештою продуктів. Зокрема, огірки потрібно вимити, видалити хвостики та нарізати їх тоненькими півкругами або кружальцями, а часник дрібно нарізати за допомогою ножа. Після цього огірки та часник також слід відправити в каструлю.

Щороку закриваю цей салатик із огірків, помідорів та болгарського перцю на зиму
Щороку закриваю цей салатик із огірків, помідорів та болгарського перцю на зиму

Далі необхідно вилити олію та тушкувати все разом приблизно 5-10 хвилин, а наприкінці додати оцет. Банки і кришки радять вимити разом із содою та простерилізувати будь-яким зручним для вас способом.

На наступному етапі потрібно розкласти готовий салат по банках та накрити кришками. Крім того, широку каструлю рекомендується застелити рушничком, щоб при нагріванні банки не луснули. Далі слід поставити банки в каструлю, налити воду практично по самі плечики та відправити каструлю на вогонь, простерилізувавши банки об’ємом 0,5 л орієнтовно 10-15 хвилин, 1-1,5 л – приблизно 15-20 хвилин, а 2-3 л – 20-30 хвилин.

Після цього банки необхідно закрити кришками за допомогою ключа, перевернути верх дном, укутати ковдрою та залишити таким чином до повного остигання.

Популярне

Подібні новини