Французька шарлотка на кефірі! Неймовірно пухкий пиріг всього лише за 20 хвилин: секрет у правильному тісті

Неймовірно пухка шарлотка з яблуками на кефірі – це смачна, ніжна та ароматна випічка, яку легко приготувати із простих інгредієнтів. Вона чудово смакує як з чаєм чи кавою, так і з соком чи молоком.

Інгредієнти:

  • 200 мл кефіру
  • 300 г пшеничного борошна
  • 3 шт. яєць
  • 180 г цукру
  • 3 шт. яблук
  • 0,5 ч. л. соди

Приготування:

Першим кроком варто підготувати всі потрібні інгредієнти. Яблука радять обирати з солодких або кисло-солодких сортів. Цукор можна відрегулювати у меншу або більшу сторону залежно від солодкості чи кислоти яблук, а також від смакових уподобань. Борошно попередньо слід просіяти через сито, щоб наситити його киснем. Завдяки цьому пиріг буде більш пухким.

Далі потрібно в окремій склянці змішати нагрітий до кімнатної температури кефір разом із содою та залишити приблизно на одну-дві хвилини. У кисломолочному середовищі сода стрімко вступить у реакцію: кефір почне пінитися і трохи збільшиться в об’ємі.

Після цього слід трішки збити яйця із цукром. Зверніть увагу, що їх не потрібно сильно збивати, достатньо, щоб усе добре змішалося і почало перетворюватися на піну. Яйця необхідно попередньо вимити, оскільки на них можуть бути шкідливі бактерії. Також на цьому етапі за бажанням можна додати дрібку солі для більш яскравого смаку.

Потім до яєць потрібно вилити кефір із содою та перемішати. На цьому етапі можна помітити, що вся суміш покривається пухирцями, що сприятиме доброму підняттю тіста під час випікання.

Неймовірно пухкий пиріг всього лише за 20 хвилин
Неймовірно пухкий пиріг всього лише за 20 хвилин

Далі необхідно всипати борошно та замісити тісто до однорідної консистенції, щоб не залишилося жодної грудочки. Для цього можна використати міксер. Однак слід пам’ятати, що борошна може знадобитися менше чи більше. Готове тісто має бути досить густим, за консистенцією схожим на тісто для оладок.

Потім потрібно помити та нарізати яблука великими шматочками. Шкірку можна залишити або за бажанням зрізати. Форму для випікання слід застелити пергаментним папером, вилити 2/3 тіста та викласти підготовлені яблука по всій його поверхні. За бажанням їх можна посипати невеликою кількістю кориці.

Після цього на яблука необхідно вилити решту тіста, поставити форму в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40-50 хвилин. Але точний час залежить від духовки.

Готовність пирога радять перевірити за допомогою дерев’яної шпажки. Для цього потрібно проткнути нею пиріг і відразу ж витягнути. Якщо шпажка суха, пиріг готовий. Готовий пиріг слід витягнути з форми і трохи остудити. За бажанням його можна посипати цукровою пудрою. Смачного!

Популярне

Подібні новини