Незвичайний рецепт! Оладки на кефірі в духовці набагато смачніші за традиційні: секрет у правильному тісті

Оладки на кефірі в духовці – це простий та дієтичний варіант сніданку для всієї родини. Вони виходять схожими на булочки з хрусткою скоринкою та неперевершено пухким м'якушем.

Інгредієнти:

  • 250 г пшеничного борошна
  • 250 мл кефіру
  • 2 шт. яйця
  • 1,5 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 0,5 ч. л. солі

Приготування:

Спершу необхідно підготувати всі продукти. Оладки вийдуть набагато пишнішими, якщо інгредієнти будуть кімнатної температури, тому слід заздалегідь вийняти яйця та кефір з холодильника. Також кількість борошна вказано приблизно, тому його краще регулювати за консистенцією тіста.

Далі варто розбити яйця у миску, додати до них сіль і цукор та збити їх за допомогою виделки до однорідності, а потім влити до них кефір, але при цьому слід залишити невеличку кількість кефіру, оскільки він знадобиться трішечки пізніше. Після цього яйця з кефіром потрібно перемішати.

Потім борошно необхідно просіяти у миску з рідкими продуктами та перемішати тісто, вмішуючи борошно. Воно повинно вийти густим, таким як на оладки, навіть трішки густішим. Далі у тісто слід влити олію та перемішати.

Незвичні, але дуже смачнючі оладки на кефірі в духовці
Незвичні, але дуже смачнючі оладки на кефірі в духовці

На наступному етапі потрібно влити залишки кефіру, додати розпушувач і перемішати, а потім влити отриману масу в тісто та обережно її вмішати. Зверніть увагу, що після цього тісто більше чіпати не потрібно, щоб воно не осіло.

Далі варто увімкнути розігріватися духовку до 200 °C, застелити деко пергаментом і за допомогою ложки викласти тісто, формуючи невеличкі оладки.

Після цього потрібно поставити деко в розігріту духовку та випікати оладки приблизно 15-20 хвилин: вони мають піднятися та зарум’янитися. Готові оладки слід зняти з дека та одразу ж поставити наступну партію.

Зверніть увагу, що температура та час вказані приблизно, тому краще орієнтуватися на власну техніку. Такі оладки можна подавати зі сметаною, згущеним молоком або ж варенням. Смачного!

Популярне

Подібні новини