Смачніший навіть, ніж шарлотка! Манник із гарбузом на кефірі: все змішали і в духовку на 30 хвилинок

Манник із гарбузом на кефірі – це яскравий та корисний пиріг, який готується навіть без додавання борошна, оскільки сполучною ланкою є манна крупа. Такий пиріг просто ідеально підходить до чаювання!

Інгредієнти:

  • 1 склянка манки
  • 1 склянка кефіру
  • 1 склянка гарбуза
  • 0,5 склянки цукру
  • 1 шт. яйце
  • 0,3 ч. л. соди
  • ванілін (за смаком)

Приготування:

Перш за все, слід підготувати всі потрібні для цього продукти. Зверніть увагу, що всі інгредієнти можна легко відміряти за допомогою склянок (250 мл). Це доволі зручно, особливо якщо у вас відсутні ваги. Кефір може бути абсолютно будь-якої жирності.

Гарбуз можна взяти як свіжий, так і заморожений. Зокрема, свіжий натріть на терці, а от заморожений гарбуз спершу розморозьте, злийте воду та подрібніть за допомогою занурювального блендера.

Далі, щоб приготувати тісто, спочатку слід взяти глибоку зручну миску, налити в неї кефір, висипати манну крупу та змішати. Потім необхідно додати яйце, цукор і дуже ретельно змішати всі складові до однорідного стану і залишити їх постояти приблизно 30-35 хвилин. Протягом цього часу манка повинна набухнути, і в результаті маса стане трішки густішою.

Всі, хто не пробує, закохується у цей смачний манник із гарбузом на кефірі!
Всі, хто не пробує, закохується у цей смачний манник із гарбузом на кефірі!

Після цього до тіста варто додати соду, гарбуз, ванілін, все перемішати та перелити у форму для випікання (18 см). Але перед цим не забудьте застелити дно пергаментом. Найзручніше готувати манник у роз’ємній формі.

Далі манник необхідно поставити у попередньо розігріту до 180 градусів духовку та випікати його приблизно 35-45 хвилин. Зазвичай температура та точний час приготування залежать від вашої духовки.

Готовий манник повинен трішки піднятися та набути золотистого апетитного кольору. Після цього його необхідно витягнути з духовки, трішки остудити та подавати до столу. Також за бажанням манник можна посипати цукровою пудрою. Такий десерт чудово смакує як із чаєм, так і з молоком. Смачного!

Порада:

Після того як верхній шар випічки трішечки підрум’яниться, її можна доволі легко перевірити на готовність. Для цього всього-на-всього потрібно проткнути пиріг за допомогою дерев’яної шпажки в кількох місцях, і якщо вона виходить сухою, то тоді форму чи деко вже можна діставати з духовки.

Популярне

Подібні новини