Вже 25 років закриваю тільки так! Салат на зиму з помідорів, моркви, перцю і цибулі – улюблена заготовка

Салат на зиму з помідорів, моркви, перцю та цибулі – це найяскравіша і найапетитніша заготівля, яку неодмінно варто спробувати. Такий салатик чудово смакує як гарнір до будь-яких страв.

Інгредієнти:

  • 500 г помідорів
  • 500 г моркви
  • 500 г цибулі
  • 250 г болгарського перцю
  • 60 мл рослинної олії
  • 65 г цукру
  • 1 ст. л. солі
  • 30 мл оцту
  • чорний мелений перець (за смаком)

Приготування:

Спершу необхідно очистити моркву та цибулю від шкірки, болгарський перець розрізати на дві частинки та видалити серцевину з насінням і плодоніжку. Всі овочі та зелень слід промити в холодній воді та обсушити за допомогою кухонного рушничка.

Далі помідори варто розрізати навпіл, видалити місця кріплення плодоніжок, нарізати часточками, а після цього викласти їх на сковорідку з високими краями та товстим дном.

На наступному етапі цибулю слід нарізати тоненькими півкільцями, а болгарський перець – просто півкільцями та відправити їх на сковорідку до помідорів.

Потім моркву необхідно натерти на тертці з великими зубчиками або на спеціальній овочерізці для корейських салатів та додати її до всіх компонентів на сковорідці.

Цей салат на зиму з помідорів, моркви, перцю і цибулі готую вже багато років
Цей салат на зиму з помідорів, моркви, перцю і цибулі готую вже багато років

На цьому етапі варто висипати сіль, цукор, чорний мелений перець та додати рослинну олію, і все дуже ретельно перемішати. Крім того, можна також використовувати будь-які спеції, які вам найбільше подобаються, та лавровий лист.

Після цього потрібно поставити сковорідку на плиту та залишити на помірному вогні під кришкою приблизно на 30 хвилин. За цей час овочі мають пустити сік. Потім слід відкрити кришку та спробувати салат на смак. Якщо овочі ще похрускують, то тоді варто залишити салат готуватися ще приблизно 10 хвилин, а потім посипати дрібно нарізаною зеленню.

Далі необхідно влити оцет, все перемішати і залишити орієнтовно на 5-10 хвилин до повної готовності.

Після цього салат із помідорів, перцю, моркви та цибулі потрібно розкласти по стерильним банкам, а потім закрити їх стерильними кришками, перевернути верх дном, укутати за допомогою теплої ковдри та залишити до повного остигання. Смачного!

Популярне

Подібні новини