Готую ледь не кожного дня! Смачнюча запіканка з 6 яєць і “жменьки” борошна: дуже простий і ситний сніданок

Яєчна запіканка в духовці – це дуже простий та неймовірно корисний сніданок для всієї родини. Вона виходить дуже пухкою та фантастично ніжною, а головне, її приготування не займає багато часу.

Інгредієнти:

  • 6 шт. курячих яєць
  • 270 мл молока
  • 1 ч. л. (з гіркою) пшеничного борошна
  • 10 г вершкового масла
  • дрібка солі (або за смаком)

Приготування:

Перш за все, необхідно підготувати всі інгредієнти. Борошно рекомендується брати найвищого ґатунку. Масло слід дістати з холодильника, щоб воно стало трішки м’якшим і ним було доволі зручно змащувати форму. Яйця можна досить легко перевірити на свіжість. Для цього їх слід розбити в окрему ємність. Насамперед має бути відсутнім неприємний аромат. Жовток буде однорідним, опуклим, блискучим, і він не повинен розтікатися, а білок має бути чистим і прозорим.

Духовку потрібно одразу ж увімкнути, розігріваючи на режимі верх-низ до 180 ℃. Для того, щоб не утворювалися грудочки, муку слід змішати з невеликою кількістю молока (2-3 столові ложки) в глибокій маленькій ємності та ретельно все перемішати до однорідності.

Далі необхідно дуже добре помити яйця. Для цього краще за все застосовувати щітку та спеціальні миючі засоби для харчових продуктів. Потім їх слід розбити у зручну глибоку миску, додати дрібку солі та збити за допомогою виделки або вінчика. Однак яйця не потрібно збивати аж до піни.

На сніданок замість звичайного омлету готую цю неймовірно пухку запіканочку в духовці
На сніданок замість звичайного омлету готую цю неймовірно пухку запіканочку в духовці

Після цього варто додати суміш з борошна та молока, все дуже ретельно перемішати, а потім у миску перелити залишки молока і знову ж таки все дуже добре перемішати до однорідності.

Що стосується вибору форми для випікання, то чим меншу форму ви будете брати, тим пишнішою та вищою буде запіканка. Наприклад, можна взяти форму 22 на 18 см. Її слід змастити олією та перелити тісто. Запікати потрібно на середній полиці в розігрітій до 180 ℃ духовці близько 20 хвилин. Однак точну температуру та час радять обирати за своєю духовкою. Запіканка має добре зарум’янитися і піднятися.

Вже готову запіканку з яєць не варто поспішати діставати з духовки. Зокрема, її рекомендують залишити ще приблизно на 3-5 хвилин у духовці з відкритими дверцятами. Таким чином, вона менше опаде. Смачного!

Популярне

Подібні новини