Готується так просто, що відразу закриваю по 70 баночок! Прозоре варення з яблук дольками: дуже ароматне

Варення з яблук дольками – це найсмачніша, ароматна та янтарна заготівля на зиму. Воно виходить густим, прозорим та неймовірно красивим, а головне – на його приготування йде тільки два інгредієнта.

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук
  • 1 кг цукру

Приготування:

Спершу варто підготувати продукти. Зверніть увагу, що рекомендується брати яблука такої твердості, щоб їхні дольки могли зберегти форму після варіння, а цукор радять відміряти вже після нарізування яблук.

Яблука потрібно ретельно вимити, витерти насухо, а потім спочатку нарізати їх на четвертинки, видалити серцевину, а вже після цього нарізати тоненькими скибочками. Чим тоншими будуть дольки, тим гарнішим в результаті вийде варення. Крім того, шкірку краще не зрізати, оскільки дольки під час варіння можуть розваритися.

Після цього нарізані яблука необхідно зважити та відміряти таку ж саму кількість цукру і засипати ним яблучні дольки. Найкраще це одразу ж робити у тій ємності, в якій плануєте варити варення. Засипані яблучка слід залишити приблизно на 12 годин. За цей час вони пустять сік.

Після завершення цього часу слід поставити посудину із яблуками на вогонь та почати нагрівати, легенько помішуючи майбутнє варення за допомогою дерев’яної лопатки до повного розчинення цукру. Однак це варто робити обережно, щоб не пошкодити яблучні дольки.

Всього лише 2 інгредієнта – і ароматне прозоре варення з яблук дольками готове
Всього лише 2 інгредієнта – і ароматне прозоре варення з яблук дольками готове

Варення потрібно довести до кипіння та прокип’ятити на маленькому вогні приблизно п’ять хвилин, потім дати йому час повністю охолонути.

Згодом варення необхідно поставити знову на вогонь та довести до кипіння, при цьому можна трішки перемішати масу, щоб яблука більш рівномірно проварилися. Після цього ще раз залиште його постояти приблизно 8 годин.

Далі слід знову повторити процес, зокрема, довести до кипіння та прокип’ятити, а потім рекомендується вже дивитися за текстурою варення. Наприклад, якщо воно густе та його краплинка не розтікатиметься на тарілці, тоді варіння слід припинити. Однак якщо сироп ще рідкий, тоді варити варення радять не 5 хвилин, а 15, щоб воно загусло.

Готове варення необхідно остудити та перелити в чисті баночки (їх не обов’язково стерилізувати). Смачного!

Популярне

Подібні новини