Сирні коржі смачніші, ніж хачапурі. Тісто робиться рекордно швидко за 5 хв, а дріжджі взагалі не потрібні

Сирні коржі на сковорідці – це проста, але фантастично смачна страва, яка готується з простих інгредієнтів за лічені хвилини. Вони чудово підійдуть на сніданок, обід або як частування до чаю.

Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру
  • 200 г будь-якого твердого сиру
  • 300 г пшеничного борошна
  • 1 ч. л. цукру
  • 0,5 ч. л. солі
  • 0,75 ч. л. розпушувача

Приготування:

Спершу необхідно підготувати всі зазначені продукти для приготування сирних коржів. Всі інгредієнти можна брати відразу з холодильника. Кефір можна взяти жирністю, наприклад, 3,2%. Також можна взяти будь-який твердий сир, а борошно повинно бути вищого ґатунку, попередньо просіяне з розпушувачем. І не забудьте підготувати для смаження коржів сковорідку з антипригарним покриттям.

Кефір слід налити в глибоку миску, додати до нього сіль, цукор та все ретельно перемішати. Для цього можна використовувати або звичайну виделку, або вінчик. Після цього миску варто залишити на 5 хвилин.

Через 5 хвилин до рідких інгредієнтів потрібно додати твердий сир натертий на великій тертці та все рівномірно перемішати, а потім у миску додати частинами просіяне борошно, кожного разу перемішуючи.

Замість хачапурі готую ці сирні коржі, від яких усі гості в захваті!
Замість хачапурі готую ці сирні коржі, від яких усі гості в захваті!

Зазвичай борошна може знадобитися або трішки менше, або навпаки більше від зазначеної у рецепті кількості. Це залежить від якості та властивостей борошна. Через це під час замішування краще орієнтуватися на текстуру тіста. Слід замісити еластичне густе тісто та зібрати його в кулю. За своєю текстурою воно має вийти дуже ніжним, м’яким та липкуватим.

Готове тісто варто розділити на декілька рівних частин, кожну з яких потрібно скачати в колобок, а після цього розкачати в коржик на дошці. Вони чудово розкочуються в коржики як з мукою, так і без неї на столі.

Далі необхідно розігріти на сильному вогні сковорідку з антипригарним покриттям, а після цього зменшити вогонь, викласти коржик на суху сковорідку та обсмажити його на середньому вогні з кожного боку приблизно по 5 хвилин із закритою кришкою. Смачного!

Популярне

Подібні новини