Готую цю закуску ледь не на кожне застілля: рецепт смачного і простого салату “Полтавський” за 10 хвилин

Салат "Полтавський" вже багато років є візитною карткою багатьох українських господинь. Його ніжний смак та приємна текстура нікого не залишать байдужими.

Полтавський салат — це смачний і простий у приготуванні варіант закуски, який ідеально підходить для швидкого обіду або легкого вечері. Цей салат має насичений смак і радує своїм виглядом. Якщо ви шукаєте щось, що можна приготувати всього за 10 хвилин, то редакція сайту Добрі новини підготувала простий рецепт, який вам сподобається. Для початку, вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 200 грамів відвареного курячого філе, нарізаного кубиками;
  • 100 грамів сиру (краще твердого), натертого на тертці;
  • 2 відварені яйця, дрібно нарізані;
  • 1 середній свіжий огірок, нарізаний дрібними кубиками;
  • 1 середня морква, натерта на великій тертці;
  • 2 столові ложки майонезу або йогурту для заправки;
  • Сіль та чорний перець за смаком;
  • Зелень для прикраси (за бажанням).
Рецепт смачного салату Полтавський
Рецепт смачного салату Полтавський

Для приготування салату, розпочніть з того, що в великій мисці змішайте нарізане куряче філе, натертий сир, дрібно нарізані яйця і нарізаний огірок. Додайте натерту моркву, яка додасть салату яскравий колір і додатковий смак.

Після цього заправте салат майонезом або йогуртом, залежно від вашого вподобання. Добре перемішайте всі інгредієнти, щоб вони рівномірно покрилися заправкою. Посоліть і поперчіть за смаком. Щоб додати трішки свіжості та кольору, можна прикрасити салат зеленню — петрушкою або кропом. Якщо ви хочете, щоб салат виглядав ще апетитніше, спробуйте додати кілька часточок червоного перцю або кілька оливок.

Ваш Полтавський салат готовий до подачі! Це смачна і універсальна закуска, яка підійде для будь-якого випадку, будь то звичайний обід чи святкова трапеза. Його легкий і свіжий смак неодмінно сподобається всім, хто його спробує.

Популярне

Подібні новини