Всього лише 10 хв – і лаваш із ковбасою та яйцем на сніданок готовий! Словами не описати, як це смачно!

Лаваш із ковбасою та яйцем – це найпростіший та найсмачніший сніданок, який припаде до смаку як дорослим, так і дітям. Він готується буквально за 10 хвилин, а набір продуктів знадобиться мінімальний.

Інгредієнти:

  • 100 г (1 шт.) тонкого лаваша
  • 200 г вареної ковбаси
  • 1 шт. (великого) або 2 шт. (дрібного) яйця
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • сіль (за смаком)

Приготування:

Спочатку слід підготувати продукти. Для цього рецепта потрібно взяти тоненький, бездріжджовий лаваш. Його форма в принципі не має значення, оскільки ковбасу можна загорнути аналогічним методом також і в шматочок круглого лаваша. Крім того, ковбасу також можна брати будь-яку за вашим смаком.

Якщо у вас прямокутний лаваш, тоді його необхідно спочатку нарізати вздовж на 3 смужки, а після цього кожну смужечку поперек навпіл. Орієнтовно має вийти 6 шматочків. Для нарізування найкраще використовувати ножиці.

Ковбасу слід нарізати на кружальця завтовшки приблизно 1,5 см. Також, якщо ви взяли копчену ковбасу з маленьким діаметром, тоді варто розрахувати, скільки шматочків піде на один лаваш.

Далі потрібно взяти миску (але тут важливо розрахувати її розмір таким чином, щоб вона була трішки більшою, ніж шматочок лаваша) та вбити у неї яйце, додати дрібку солі, оскільки ковбаса вже достатньо солона. Після цього яйце необхідно збити за допомогою виделки. Однак, якщо яйце маленького розміру, тоді краще взяти два.

На приготування цього сніданку витрачаю всього лише 10 хвилин
На приготування цього сніданку витрачаю всього лише 10 хвилин

На край лаваша слід покласти кружальце ковбаси та загорнути його, зробивши 3 або 2 оберти. У такий самий спосіб необхідно завернути і решту шматочків. Мають вийти плоскі “рулетики”.

Сковорідку потрібно поставити на невеликий вогонь, налити на неї олію та розігріти її приблизно протягом декількох хвилин, а потім кожен шматочок лаваша з ковбасою вмочити в збите яйце таким чином, щоб воно дуже добре його обволокло.

Потім лаваш із ковбасою необхідно викласти на сковорідку та обсмажити його на невеликому вогні декілька хвилин з одного боку до отримання рум’яної скоринки.

Після цього його слід перевернути за допомогою лопатки на іншу сторону та обсмажити до золотистості. Уже готові рулетики потрібно зняти та викласти на тарілку. Також на неї можна постелити паперові рушнички, щоб зайвий жир увібрався. Смачного!

Популярне

Подібні новини