Салат “під чарочку”: не встигаю купувати “пекінку” – бо це не банальний оселедець під шубою. Рецепт-знахідка

Салат із пекінської капусти і консервованого тунця – це чудовий варіант закуски на будь-яке застілля. Він виходить дуже легким, смачним, свіжим та неймовірно вітамінним.

Інгредієнти:

  • 150 г консервованого тунця
  • 20 г руколи
  • 200 г пекінської капусти
  • 30 г (1 шт.) цибулі
  • 70 г (1 шт.) моркви
  • 2 ст. л. оливок
  • сіль, чорний мелений перець та зелень (за смаком)
  • 0,5 шт. лимону (за бажанням)

Приготування:

Спершу необхідно підготувати всі вказані в рецепті продукти. Зверніть увагу, що склад та об’єм зелені можна змінювати за власним смаком.

Цибулю та моркву потрібно очистити. За можливості, цибулю краще взяти червону, білу або шалот, оскільки саме ці три сорти мають м’який смак і чудово підійдуть для овочевих міксів.

Далі слід промити в чистій воді руколу, листи пекінської капусти та овочі, а потім дуже добре їх просушити за допомогою кухонних рушників або паперових серветок. Зверніть увагу, що на продуктах не має бути надлишку води.

Пекінську капусту необхідно нарізати тоненькою соломкою та відправити її у глибоку салатницю. Моркву натерти на крупній тертці або спеціальній тертці для корейських салатів і потім додати до капусти.

Цей салат з пекінської капусти і рибки збирає тисячі комплементів від усіх гостей
Цей салат з пекінської капусти і рибки збирає тисячі комплементів від усіх гостей

Після цього додайте також руколу. Крім того, замість руколи ви можете додати до салату будь-які улюблені салатні листи, наприклад, айсберг або листочки шпинату.

Далі слід нарізати цибулю тоненькими півкільцями, а потім викласти консервований тунець і нарізану цибулю в салатницю. На цьому етапі намагайтеся зберегти цілісність шматочків тунця, щоб при подальшому перемішуванні риба не перетворилася на кашу.

Оливки потрібно дістати з розсолу та додати до салату. Особливо апетитно та красиво будуть виглядати плоди різного кольору. Готовий салат варто посолити за смаком, додати мелений перець та свіжу дрібно нарізану зелень.

Після цього салат слід полити невеликою кількістю рослинної олії і за бажанням – соком лимона. Перед подачею його необхідно дуже обережно перемішати. Смачного!

Популярне

Подібні новини