Зібрала на обід своїх і здивувала їх супом “з бур’янів”: всі ахнули і пошкодували, що раніше рецепт не знали

Викидати бур'яни з городу точно не потрібно – так вважають господині, які спробували приготувати з них суп. Розповідаємо покроково, чому варто зробити це.

Суп із кропиви – це дуже проста, поживна, а також неймовірно смачна страва. Найцікавіше у ній те, що на смак вона нагадує рибний суп. Такий присмак виходить і в того супу, який готують зі свіжої кропиви, і в тієї страви, яка готується із замороженої рослини.

Що приготувати з кропиви

Налийте трішки олії на дно каструлі, в якій готуватимете суп. Обирайте будь-яку рослинну олію, але без різкого запаху. Також підійде топлене вершкове масло – тоді готова страва на смак вийде ніжнішою. У розігріту олію потрібно викласти натерту на великій тертці моркву. Смажте її до м’якості, постійно перемішуючи за допомогою дерев’яної лопатки.

Кулінари розповіли, як приготувати смачний суп із бур'янів для всієї родини та посмакувати
Кулінари розповіли, як приготувати смачний суп із бур’янів для всієї родини та посмакувати

Для приготування супу використовуйте молоду кропиву або ж беріть тільки верхню частину в дорослої рослини. Така зелень буде найніжнішою за структурою і на смак. Стебла занадто тверді для того, аби їх їсти. Покладіть кропиву в окріп, а потім дрібно наріжте.

Картоплю помийте та очистьте, наріжте невеликими шматочками. Покладіть бульбу до каструлі, де вже готується морква на помірному вогні. Смажте всі овочі разом і додайте улюблені спеції на власний смак. Підійде куркума, чорний перець або мелена паприка. Обсмажте всі овочі та спеції разом.

Кулінари розповіли, як приготувати смачний суп із бур'янів для всієї родини та посмакувати
Кулінари розповіли, як приготувати смачний суп із бур’янів для всієї родини та посмакувати

Залийте масу в каструлі окропом і додайте трішки рису та сіль на власний смак. Ви також можете додати лавровий лист і запашний перець горошком. Доведіть масу в каструлі до кипіння, а потім варіть протягом 20 хвилин. У самому кінці додайте подрібнену кропиву та проваріть ще 5 хвилин. Смачного!

Популярне

Подібні новини