Проста вечеря за 20 хвилин: баклажани, тушковані з овочами на сковороді – улюблений рецепт мого чоловіка

Баклажани, тушковані з овочами на сковороді, сподобаються практично всім любителям пісних страв. Це найшвидший і найпростіший рецептик серед схожих.

Інгредієнти:

  • 400 г баклажанів
  • 400 г кабачків
  • 350 г помідорів
  • 350 г болгарського перцю
  • 50 мл оливкової олії
  • сіль та італійські трави (за смаком)
  • 50 мл води (кип’яченої, гарячої)

Приготування:

Перш за все, варто підготувати всі потрібні продукти. Рекомендується брати молоді, середнього розміру кабачки і баклажани. Помідори радять взяти соковиті, однак щільні, оскільки м’які овочі мають здатність погано тримати свою форму. Тому в процесі нарізування та приготування вони можуть розповзтися в безформну масу та зіпсувати весь зовнішній вигляд страви. А от перці будуть набагато смачнішими з м’ясистими стінками.

Баклажани та кабачки слід помити, обсушити та видалити плодоніжки. Крім того, якщо в кабачка є велике насіння та тверда шкірка, то їх також потрібно видалити. Все необхідно нарізати невеличкими кубиками.

Всі вказані овочі слід намагатися нарізати шматочками однакової форми та розміру, щоб уже готова страва виглядала охайно. Болгарські переці слід помити, видалити плодоніжку та насіння і нарізати його, а помідори – помити, видалити плодоніжку та нарізати.

Кулінари поділися рецептом баклажанів, тушкованих з овочами на сковороді
Кулінари поділися рецептом баклажанів, тушкованих з овочами на сковороді

Далі треба взяти широку сковорідку, щоб усі компоненти вільно помістилися, розігріти її на великому вогні, а потім вилити на неї олію. Після того як олія розігріється, вогонь слід трішки зменшити та викласти на сковорідку баклажани. Їх варто обсмажити, періодично помішуючи, до утворення легкої рум’яної скоринки. Це займе приблизно 4 хвилини.

Потім потрібно додати кабачки, перець та дві-три столові ложки кип’яченої, гарячої води. Її знадобиться зовсім трішки – така кількість, щоб овочі тушкувалися та не підгоріли, проте і не плавали у воді.

Після цього слід усе перемішати та тушкувати на середньому вогні орієнтовно три-чотири хвилинки, доки кабачки не стануть м’якшими (це легко перевірити виделкою). Дуже важливо не пропустити цей моментик та не перетримати овочі на вогні, бо в іншому випадку вони можуть розлізтися і втратити смак та свій вигляд.

На останньому етапі необхідно додати нарізані помідори, усе перемішати, посолити та додати пряні трави, а потім протушкувати ще декілька хвилин. Смачного!

Популярне

Подібні новини