Беру 3 банани та “жменьку” борошна – і готую неймовірно ароматний банановий хліб: секрет у правильному тісті

Банановий хліб – це ідеальна десертна випічка, яка дуже схожа на кекс із вологим м'якушем. Готується він дуже швидко, а тому такий смачний і ніжний хлібчик можна легко приготувати на сніданок.

Інгредієнти:

  • 3 шт. бананів
  • 3 шт. яєць
  • 200 г пшеничного борошна
  • 100 мл рослинної олії
  • 100 г цукру
  • 10 г розпушувача
  • 10 г ванільного цукру
  • сіль (за смаком)
  • вершкове масло (для змащування форми)

Приготування:

Спочатку варто підготувати продукти. Для такої випічки підходять будь-які банани, однак чим стиглішими вони будуть, тим набагато ароматнішою вийде випічка. Олію краще використовувати рафіновану та без запаху. Яйця рекомендується заздалегідь дістати із холодильника.

Також не забудьте попередньо просіяти борошно разом із розпушувачем та підготувати форму для випікання кексу або хліба. Крім того, відразу ввімкніть духовку до 180 ℃, оскільки таке тісто замішується за лічені хвилини.

Обрану форму для випікання хліба слід змастити за допомогою вершкового масла та присипати її борошном, а потім струсити його надлишки та поставити форму у холодильник. До того ж, можна також використати папір для випікання. Якщо ж ви користуєтеся силіконовою формою, тоді вистилати або змащувати її не варто.

Два банани потрібно повністю очистити від шкірки і зайвих волокон та поламати їх у глибоку миску. Потім туди необхідно по одному вбити яйця (попередньо помиті), а після цього за допомогою виделки розім’яти банани та змішати їх разом із яйцями. Далі слід додати сіль, ванільний цукор, звичайний цукор та олію, а потім перемішати інгредієнти.

Дуже ніжний та фантастично ароматний банановий хліб: увесь секрет у тісті
Дуже ніжний та фантастично ароматний банановий хліб: увесь секрет у тісті

Після цього потрібно додати просіяне борошно і розпушувач та розмішати тісто до моменту з’єднання всіх інгредієнтів. Зверніть увагу, що тісто не потрібно довго вимішувати. Крім того, дуже важливо просіювати борошно, щоб у такий спосіб наситити його киснем. Завдяки цьому випічка дуже добре підніметься при випіканні та буде повітряною.

Форму для випікання необхідно дістати із холодильника та вилити підготовлене тісто. Форму з тістом рекомендується легенько струсити, щоб воно могло щільніше розпливтися по формі. Той банан, який залишився, слід очистити та розрізати на 2 частини, а потім викласти його половинки прямісінько на тісто зрізом нагору.

Потім форму разом із банановим хлібом потрібно поставити у розігріту духовку приблизно на 40 хвилин. Його готовність радять перевіряти за допомогою дерев’яної шпажки із середини тіста – вона має вийти сухою.

Готовий банановий хлібчик необхідно дістати із духовки та дати охолонути, а після цього дістати його із форми та порізати на порційні шматочки. Смачного!

Популярне

Подібні новини