Намазка розлетілася вмить! Приготувала 1 раз і тиждень не думаю, що мазати на бутерброди: без часнику

Намазка із плавленого сиру та яєць на хліб – це популярна легка закуска, яка ідеально підходить як для будніх днів, так і свят. А головне – її приготування не займає багато часу.

Інгредієнти:

  • 200 г плавленого сиру
  • 3 шт. яєць
  • 5 г кропу (3 гілочки)
  • 5 г петрушки (3 гілочки)
  • чорний мелений перець (за смаком)
  • сіль (за смаком)

Приготування:

Спершу необхідно підготувати всі зазначені інгредієнти. Рекомендується взяти крупні добірні яйця. Однак, якщо вони невеликого розміру, тоді краще взяти 4 штуки. Кріп та петрушку слід вимити й обсушити, а також видалити жорсткі великі стебла.

Плавлені сирочки потрібно поламати на великі шматочки. Зверніть увагу, що плавлені сирки мають бути не м’якими, а твердими, в невеличких брикетах, наприклад, такі як “Янтар” або “Дружба”. Однак, якщо вам не вдалося їх знайти, такі сирки можна замінити на плавлений ковбасний сир, який зазвичай продається майже всюди. Крім того, плавлені сирки можна замінити на будь-який інший сир за вашим смаком.

Яйця варто зварити круто, охолодити й очистити, а потім натерти їх або на дрібній, або на великій терці. Також не забувайте обов’язково помити яйця перед їх використанням, адже навіть на чистій на перший погляд шкарлупі можуть бути небезпечні бактерії. Під час миття яєць фахівці рекомендують використовувати щітку та спеціальні мийні засоби, призначені для харчових продуктів.

Ця намазка на хліб із плавленого сиру та яєць зібрала тисячі компліментів від гостей
Ця намазка на хліб із плавленого сиру та яєць зібрала тисячі компліментів від гостей

Далі в чаші блендера спершу потрібно з’єднати плавлені сирки, кріп, петрушку, перець і сіль, а після цього збити всі інгредієнти. Ступінь однорідності може бути як кремоподібною, так і містити дрібні шматочки.

Окрім того, враховуючи, що зазвичай плавлені сирки неохоче збиваються до кремоподібної текстури, для більш однорідної маси радять додати трохи майонезу, але якщо вас влаштовують дрібні шматочки, то його необов’язково додавати.

Після цього у сирну масу необхідно додати натерті яйця та перемішати. Однак, якщо маса, на вашу думку, вийшла сухуватою, тоді можна додати трішки майонезу.

Отриману масу потрібно нанести на шматочки підсмаженого або свіжого хліба, прикрасити свіжою улюбленою зеленню і подати до столу. Залишки такої намазки слід зберігати у герметично закритому контейнері в холодильнику не довше трьох днів. Смачного!

Популярне

Подібні новини