Секрет відомих шеф-кухарів розкрито! Швидкий спосіб заморозки “синеньких” – свіжі, мов тільки з грядки

Баклажани на зиму заморожую тільки за цим, найпростішим і найшвидшим, способом заготівлі на зиму, і вони повністю зберігають свій смак. Їх можна додавати будь-куди, скорочуючи час приготування.

Інгредієнти:

  • 500 г баклажанів
  • 2 ст. л. солі

Приготування:

Як же ж можна легко заморозити баклажани на зиму в домашніх умовах? Спершу необхідно правильно вибрати плоди. Зокрема, вони мають бути без вм’ятин і тріщин, пружними, стиглими, однак не перестиглими.

Далі баклажани потрібно вимити холодною водою, зрізати хвостики з плодів, а потім нарізати. Ви можете нарізати їх у будь-який спосіб: або кружечками, або кубиками, або брусочками, чи навіть пластинами. Зазвичай вид та форма нарізки більше визначаються тим, що з часом ви плануєте з них готувати (наприклад, рулетики, рагу, ікру або запечені баклажани тощо).

Після цього нарізані баклажани слід перекласти у глибоку ємність та забрати зайвий сік і гіркоту з них. Для цього баклажани рекомендується посипати 2 столовими ложками солі з гіркою.

З цим маленьким секретиком зберігаю баклажани свіженькими аж цілий рік
З цим маленьким секретиком зберігаю баклажани свіженькими аж цілий рік

Для того, щоб баклажани у результаті вийшли смачними і не були “гумовими”, їх варто піддати термічній обробці. Для цього необхідно закип’ятити чайник із водою та отриманим окропом залити шматочки баклажанів, а зверху накрити їх за допомогою тарілки, на яку слід встановити гніт, наприклад, миску з водою. Баклажани під гнітом потрібно залишити приблизно на 25 хвилин.

Потім гніт треба зняти, баклажани дуже ретельно промити холодною водою, а після цього відкинути їх на друшляк, щоб вся вода могла стекти і вони охолонули.

Після цього шматочки баклажанів рекомендується перекласти у контейнер або поліетиленовий пакет. Якщо ви вирішили скористатися контейнером, то тоді його необхідно щільно закрити кришкою, а якщо пакетом – тоді його слід дуже добре зав’язати. Адже дуже важливо, щоб вони були герметично упаковані та не пропускали повітря.

І останнє, баклажани потрібно відправити в морозильну камеру. Такі заморожені баклажани можна зберігати приблизно протягом одного року. Вдалих і смачних вам заготівель на зиму!

Популярне

Подібні новини