Всього лише 20 хвилинок – і сніданок готовий! Класичні ліниві вареники з кисломолочного сиру: секрет у тісті

Класичні ліниві вареники з кисломолочного сиру – це простий, швидкий та смачний варіант сніданку, приготування якого займає лише 20 хвилин. Вони виходять дуже ніжними і солодкими.

Інгредієнти:

  • 200 г кисломолочного сиру
  • 1 шт. яйця
  • 2 ч. л. цукру
  • 0,25 ч. л. солі
  • 3 ст. л. пшеничного борошна

Приготування:

Спочатку варто підготувати продукти. Кисломолочний сир підходить будь-якої жирності, однак найсмачнішими вареники вийдуть із сільського, жирного сиру. Кількість борошна вказано приблизно, оскільки його може піти як трохи більше, так і менше – це зазвичай залежить від вологості сиру та його властивостей.

Необхідно взяти миску та покласти в неї сир. Зверніть увагу, що навіть якщо він крупинчастий, то його не треба протирати за допомогою сита. Оскільки це ліниві вареники, то все слід робити легко та швидко. У сир треба розбити яйце, додати цукор та сіль і перемішати ці інгредієнти до утворення однорідної маси.

Потім слід почати додавати по одній ложечці борошна і після кожної такої порції перемішувати. Готове тісто повинно зібратися в центрі миски та бути густим. Однак тут головне не перестаратися, адже його не радять робити аж надто крутим.

Готую на сніданок ледь не щодня класичні ліниві вареники з кисломолочного сиру
Готую на сніданок ледь не щодня класичні ліниві вареники з кисломолочного сиру

Після цього стіл чи іншу робочу ділянку варто присипати за допомогою борошна, а потім взяти невеличку порцію тіста, обваляти її в цьому борошні та розкачати у формі довгої ковбаски шириною приблизно два-три сантиметри.

Далі ковбаску потрібно нарізати на смужечки шириною орієнтовно один сантиметр. Крім того, можна різати трохи навскіс, щоб виходили такі собі ромбики. А готову порцію вареників треба перекласти на присипану борошном дошку. Аналогічним способом необхідно зробити решту вареників із усієї кількості отриманого тіста.

У сотейнику або невеличкій каструлі слід закип’ятити воду, посолити її та закинути у воду порцію вареників. Але зверніть увагу, що не варто одразу кидати все, адже їм буде мало місця, і вони скоріше за все злипнуться. Вареники потрібно перемішати, щоб вони не прилипали до дна. Коли вареники спливуть, їх рекомендується проварити одну хвилинку. Довше варити не треба, оскільки вони скоріше за все розваляться.

Використовуючи шумівку, вареники необхідно вийняти на тарілочку та одразу ж закинути іншу порцію. Її слід варити аналогічним способом. Готові вареники рекомендують подавати гарячими разом із сметаною чи маслом. Смачного!

Популярне

Подібні новини