У сезон готую ледь не 7 днів на тиждень – і зовсім не набридає! Сирники з яблуками: дуже смачні і ароматні

Сирники з яблуками – це корисний і поживний сніданок, який неодмінно допоможе почати новий день із дуже смачною стравою. Така начинка для сирників є однією з найкращих.

Інгредієнти:

  • 450 г кисломолочного сиру
  • 250 г яблук
  • 50 г пшеничного борошна
  • 2 шт. яєць
  • 3 ст. л. цукру

Приготування:

Спочатку треба підготувати всі необхідні інгредієнти. Рекомендується взяти якісний, натуральний сир (найкраще жирний та без дрібних крупинок), а яблука слід обирати кисло-солодкі, адже з ними буде набагато смачніше.

Сир потрібно викласти у глибоку миску та вбити яйця. Далі розім’яти все за допомогою виделки до однорідної маси, щоб не було будь-яких грудочок. Також за бажанням масу можна збити, використовуючи блендер, що в результаті зробить її ще більш однорідною.

Яблука необхідно помити, очистити та видалити насіння, а м’якуш натерти на тертці або нарізати дрібними кубиками. Після цього в отриману сирну масу слід додати підготовлені яблука, цукор та все перемішати.

Неймовірно ароматні сирники з яблуками – виходять набагато смачнішими, ніж класичні
Неймовірно ароматні сирники з яблуками – виходять набагато смачнішими, ніж класичні

Далі варто додати просіяне пшеничне борошно. Саме просіювання допоможе наситити його киснем, а тому сирники в результаті вийдуть дуже ніжними. Сирну масу потрібно перемішати ще раз. Зокрема, яблука мають рівномірно розподілитися по всьому тісту. Якщо тісто вийшло дуже рідким, тоді рекомендується підсипати ще трішки борошна.

Потім із сирно-яблучної маси вологими руками необхідно сформувати невеличкі сирники та обваляти їх у борошні. На сковорідці розігрійте олію та обсмажуйте сирники на середньому вогні орієнтовно 4-5 хвилин із кожної сторони до отримання золотистої скоринки. Але точний час зазвичай залежить від особливостей роботи вашої техніки.

Після цього сирники треба перевернути на іншу сторону, накрити сковорідку кришкою та довести сирники до повної готовності. Їх радять подавати теплими разом із ванільним соусом, згущеним молоком, сметаною або варенням. Смачного!

Популярне

Подібні новини