Базарний рецепт! Смажені пиріжки з картоплею на сковорідці! Тільки моє тісто завжди виходить як Пух!

Ті самі базарні пиріжки, які завжди хочеться ще! Ці пиріжечки з картоплею готуються із тіста на воді, без молочки та яєць і смажаться на сковорідці. Також начинку до них можна змінювати на свій смак.

Інгредієнти для тіста:

  • 0,5 л води (кип’яченої)
  • 2 ч. л. сухих дріжджів (чи 50 г свіжих)
  • 0,5 склянки рослинної олії (+ 300 г для смаження)
  • 1 ст. л. цукру
  • 0,5 ст. л. солі
  • 6 склянок пшеничного борошна

Для начинки:

  • 4 ст. л. рослинної олії
  • сіль (за смаком)
  • 500 г картоплі
  • 100 г цибулі

Приготування:

Борошно для насичення киснем необхідно просіяти через дрібне сито. Картоплю слід дуже добре помити та обсушити, а цибулю очистити від лушпиння і також помити та обсушити.

Варто почати із замішування тіста. Ніякої опари не потрібно ставити – одразу ж починайте замішувати тісто з усіх інгредієнтів. Спершу слід змішати всі “сухі” складові: частину борошна (орієнтовно 2 склянки), сухі дріжджі, цукор та сіль. Потім зробити заглиблення у борошні та вилити до сухих продуктів половину склянки рослинної олії.

До борошна треба додати теплу воду (приблизно 40 ℃). Дуже важливо, щоб вода не була занадто гарячою, аби не “вбити” дріжджі. Саме завдяки теплій воді тісто зможе дуже швидко піднятися.

Решту борошна потрібно всипати частинами та почати замішувати еластичне тісто. Воно не має прилипати до рук, але й не повинно бути занадто крутим. Використовуючи чистий рушничок, слід накрити тісто та залишити його підійти приблизно на 20-30 хвилин, поки для начинки варитиметься картопля.

Цих смажених пиріжків із картоплею на сковорідці до завтра не залишиться
Цих смажених пиріжків із картоплею на сковорідці до завтра не залишиться

У цей час, поки тісто піднімається, треба зайнятися начинкою: картоплю почистити, вимити та відварити у солоній воді. Після цього воду слід злити, а з картоплі приготувати пюре. Очищену цибулю варто дрібненько нарізати, обсмажити її на олії до золотистого кольору, а потім заправити нею картопляне пюре та все дуже добре перемішати. От і все – начинка для пиріжечків готова.

За цей час тісто дуже добре підійде. Після цього його потрібно обминути руками та місити приблизно 3-5 хвилин. Тісто виходить дуже еластичним і податливим, тому качалку можна не використовувати – усе робиться змащеними олією руками. Для цього поруч із собою варто поставити тарілку з олією, вмочити руки та почати відривати однакового розміру шматочки від тіста, роблячи заготовочки для майбутніх пиріжечків.

Після цього сковорідку з олією необхідно поставити на плиту нагріватися та почати ліпити пиріжки. Для цього просто рукою слід надати шматочку тіста форму коржика та викласти начинку (зазвичай її повинно бути вдвічі менше, ніж тіста).

Краї тіста потрібно з’єднати та скріпити їх у формі пиріжка. Його одразу ж варто відправити смажитися на сковорідку, викладаючи в киплячу олію швом вниз. Так само необхідно ліпити й наступні пиріжки. Це все слід робити дуже швидко. Під час смаження пиріжки помітно збільшаться в розмірі. Готові пиріжечки рекомендується викласти на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Смачного!

Популярне

Подібні новини