Це точно найніжніший Наполеон, який зможе приготувати кожен! Виходить 1:1 як класичний: мій улюблений рецепт

Побалуйте себе і своїх близьких смачним десертом! Лінивий Наполеон з листкового тіста – справжній хіт, що повністю виправдовує свою назву: коржі готові – лише запекти, а крем готується за 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • 1 кг листкового тіста

Крем:

  • 380 г вареного згущеного молока
  • 250 мл молока
  • 250 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 3 шт. курячих яєць
  • 2 ст. л. пшеничного борошна

Приготування:

Тісто слід заздалегідь дістати з морозилки, щоб воно розморозилося. Яйця, згущене молоко і вершкове масло мають бути кімнатної температури, тому їх теж варто заздалегідь дістати з холодильника. Також заздалегідь рекомендується увімкнути духовку на 200 градусів.

Листкове тісто необхідно розморозити, злегка розкачати в одному напрямку і нарізати квадратиками 2 × 2 см. Крім того, тісто можна і не нарізати квадратиками, а відразу запекти цілою пластиною, а тоді вже готове нарізати на квадратики.

Квадратики потрібно розкласти на відстані один від одного на застеленому пергаментом деку. Далі деко слід поставити в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку та запікати приблизно 20 хвилин до утворення рум’яної скоринки. За цей час тісто повинно піднятися та розшаруватися. Однак точний час випікання зазвичай залежить від вашої духовки.

Тісто спершу треба охолодити й покласти у миску, а потім пом’яти руками його шматочки. Окрім того, орієнтовно 100-120 г запеченого листкового тіста варто відкласти для обсипання торта і для цього подрібнити його в блендері або качалкою в дрібну крихту.

Лінивий Наполеон з готового листкового тіста – ідеальний смачний десертик до чаю
Лінивий Наполеон з готового листкового тіста – ідеальний смачний десертик до чаю

Тепер необхідно приготувати крем. Для цього у мисці треба розтерти яйця з цукром та борошном до однорідності. Молоко вилийте в каструлю з товстим дном та прогрійте його на повільному вогні. Потім слід викласти варене згущене молоко та проварити, при цьому помішуючи, до розчинення згущеного молока.

Далі у каструлю до молока при постійному помішуванні потрібно вилити яєчну суміш. Крем необхідно варити, постійно помішуючи, до консистенції, схожої на густу манну кашу. Після цього варто зняти каструлю з вогню, накрити крем харчовою плівкою та повністю його охолодити до кімнатної температури. В охолоджений крем слід додати м’яке вершкове масло та збити за допомогою міксера до пишності. Потім шматочки листкового тіста необхідно вмішати частинами в крем.

Після цього варто викласти масу в застелену харчовою плівкою миску або форму та утрамбувати. Також тортик можна формувати в кулінарному кільці, наприклад, діаметром 18 см, прямо на блюді. Потім його потрібно поставити в холодильник на 4-6 годин, а ще краще – на ніч. Після завершення зазначеного часу торт слід звільнити від форми і обсипати боки та верх раніше відкладеною крихтою. Смачного!

Популярне

Подібні новини