Млинці “3 склянки” на молоці: перепробувала велику кількість рецептиків, однак цей точно найкращий!

Млинці "Три склянки" завжди виходять тоненькими, золотистими й ажурними. Головний секрет полягає у додаванні склянки окропу в тісто. Такі млинці можна подавати зі сметаною, згущеним молоком чи медом.

Інгредієнти:

  • 160 г пшеничного борошна (1 склянка 250 мл)
  • 200 мл молока (1 склянка 200 мл)
  • 200 мл води (1 склянка 200 мл окропу)
  • 3 шт. яєць (великих)
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 2 ст. л. цукру
  • 0,5 ч. л. солі

Приготування:

Як приготувати млинці “3 яйця та три склянки” на молоці? Дуже легко і просто! Таке тісто можна з легкістю замісити за декілька хвилин. Спершу слід підготувати всі зазначені продукти. Борошно радять брати найвищого ґатунку, а яйця – краще великі добірні. Якщо яйця дрібні, тоді треба взяти 4 шт. Щодо рослинної олії, то її можна брати будь-яку.

У мисці необхідно з’єднати яйця кімнатної температури, сіль і цукор, а потім збити їх за допомогою вінчика до однорідності. Не забудьте попередньо вимити яйця, щоб прибрати з них будь-які забруднення.

Далі потрібно додати половину просіяного борошна та ретельно перемішати тісто до однорідності, розбиваючи всі можливі грудочки.

Після цього треба влити молоко кімнатної температури та перемішати до однорідності, потім всипати решту просіяного борошна і знову все ретельно перемішати. Борошна може знадобитися як більше, так і менше, тому краще орієнтуватися на консистенцію тіста.

Новий спосіб приготування млинців, який мало хто знає, а дарма! Вони виходять дуже ніжними і вершковими
Новий спосіб приготування млинців, який мало хто знає, а дарма! Вони виходять дуже ніжними і вершковими

Під час постійного та інтенсивного помішування тоненькою цівкою слід влити в тісто крутий окріп. Навіщо необхідний саме окріп? Він допомагає заварити борошно. Завдяки цьому маленькому трюку млинці вийдуть тоненькими, ажурними, з дірочками і при цьому не рвуться при перевертанні.

Наприкінці потрібно влити рослинну олію та знову розмішати тісто. Її можна також замінити на розтоплене вершкове масло. Тісту слід дати постояти приблизно 25-30 хвилин, щоб у борошні змогла утворитися клейковина. Перед випіканням млинців ще раз ретельно розмішайте тісто.

Сковорідку необхідно добре розігріти на середньому вогні та злегка змазати рослинною олією. Після цього за допомогою ополоника слід вилити трішки тіста і швидко розподілити його по всій поверхні пательні. Млинець випікайте по 1-2 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки. У такий самий спосіб посмажте й решту млинців. Смачного!

Популярне

Подібні новини