Такого не приготують навіть на “МастерШеф”: рецепт ароматного яблучного брауні в мікрохвильовці

Яблучний брауні в мікрохвильовці за 5 хвилин – чудова знахідка для тих, хто любить експериментувати і створювати щось особливе буквально "на ходу".

Іноді хочеться чогось солодкого тут і зараз, але витрачати години на випічку зовсім не хочеться. Саме для таких випадків існує ідеальний рецепт – яблучний брауні в мікрохвильовці! Це неймовірно швидкий десерт, який приготуєш за 5 хвилин. Аромат свіжого яблука, нотки кориці та шоколадна ніжність зроблять цей брауні твоїм улюбленим рятівником від несподіваного бажання солоденького.

Що знадобиться:

  • 1 середнє яблуко;
  • 4 столові ложки борошна;
  • 2 столові ложки какао;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 3 столові ложки молока;
  • 2 столові ложки рослинної олії;
  • 1/2 чайної ложки розпушувача;
  • дрібка кориці.
Рецепт яблучного Брауні в мікрохвильовці за 5 хвиилин
Рецепт яблучного Брауні в мікрохвильовці за 5 хвилин

Як приготувати цей шедевр? Починай з того, що очищаєш яблуко від шкірки й натираєш його на тертці. Тепер змішуємо всі сухі інгредієнти в одній великій чашці: борошно, какао, цукор, розпушувач і корицю. Далі додаємо молоко й олію, ретельно все перемішуємо до однорідної маси. Тепер прийшов час яблука – воно додасть соковитості та неповторного аромату твоєму брауні. Перемішуй так, щоб шматочки яблука розподілилися рівномірно по тісту.

Отримане тісто викладаємо в мікрохвильову форму або звичайну велику чашку, придатну для мікрохвильовки. Головне – обрати правильну ємність, адже тісто трохи підніметься під час випікання. Постав усе в мікрохвильовку на повну потужність приблизно на 2–3 хвилини. Готовність брауні можна перевірити, проколовши його зубочисткою – якщо вона виходить сухою, твій десерт готовий.

Порада для ідеального результату – не перегрій брауні в мікрохвильовці, адже він втрачає свою вологість і ніжність. Якщо є час, дай десерту охолонути кілька хвилин після випікання – тоді смак стане ще більш насиченим, а текстура – приємно м’якою.

Популярне

Подібні новини