Швидкі листкові пиріжки з варенням у духовці без довгого вистоювання – ну дуже вдалий рецептик!

Проста та швидка випічка для домашнього чаювання! Такі листкові пиріжки зручні тим, що для них можна використовувати будь-яке густе варення, а також тим, що їх приготування займає лише 20-30 хвилин.

Інгредієнти:

  • 250 г листкового тіста
  • 120 г варення
  • 3 ст. л. пшеничного борошна

Приготування:

Як приготувати листкові пиріжки з варенням у духовці? Перш за все варто підготувати всі необхідні для цього інгредієнти. Листкове тісто можна використовувати як дріжджове, так і бездріжджове, тому краще орієнтуватися на свій власний смак. Таке тісто зазвичай продається в замороженому вигляді, тому слід заздалегідь дістати його з морозильної камери та залишити при кімнатній температурі, щоб воно розморозилося. Варення для пиріжків краще брати досить густе, щоб воно не розтікалося під час випікання.

Стіл необхідно трохи присипати борошном. Розморожене листкове тісто треба злегка розкачати за допомогою качалки і розрізати його на чотири прямокутники. На половині кожного прямокутника слід зробити три-чотири надрізи. Це потрібно, щоб під час випікання зі слойок виходило гаряче повітря. В іншому випадку вони можуть луснути, і в результаті витече все варення.

На нерозрізану частину тіста варто викласти трохи густого варення. Якщо ваше улюблене варення рідке, то його можна змішати з крохмалем, проварити до густоти та остудити. Після цього його вже можна використовувати для начинки. Якщо варення лише трохи рідкувате, тоді варто посипати невеликою кількістю крохмалю тісто та саме варення. Він забере частину вологи під час випікання.

Найулюбленіші пиріжечки у моїй сім'ї! Без клопоту і дуже бюджетно: знадобиться листкове тісто та варення
Найулюбленіші пиріжечки у моїй сім’ї! Без клопоту і дуже бюджетно: знадобиться листкове тісто та варення

Половинку з варенням необхідно накрити половинкою з надрізами, а краї притиснути руками і, використовуючи виделку, зробити гарненьке обрамлення.

Деко для випікання потрібно застелити кулінарним папером і викласти на нього підготовлені листкові пиріжки. Для отримання апетитної рум’яної скоринки поверхню слойок рекомендується змазати молоком або яєчним жовтком чи трішки потримати їх під грилем наприкінці випікання.

Випікати листкові пиріжки слід приблизно 15-20 хвилин у заздалегідь розігрітій до 200 ℃ духовці. Але пам’ятайте, що точний час зазвичай залежить від особливостей роботи вашої духовки. За цей час пиріжки мають стати золотистими та трохи збільшитися в розмірі. Після цього їх необхідно вийняти з духовки та трохи остудити. Смачного!

Популярне

Подібні новини