Шарлотку більше не готую! Печу в 10 разів цікавіший і смачніший пиріг з улюбленими фруктами – пухнасте тісто

Пиріг з фруктами в духовці – це ідеальна випічка для чаювання. Ніжне тісто поєднується з кислими сливами, ароматною грушею та хрусткою карамеллю на верхівці, створюючи унікальний десерт.

Інгредієнти для тіста:

  • 300 г пшеничного борошна
  • 200 г коричневого цукру (тростинний)
  • 200 г вершкового масла
  • 2 шт. яєць
  • 100 мл молока
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 0,5 ч. л. кориці
  • 1 г солі (дрібка)

Для начинки:

  • 200 г слив
  • 1 шт. груша

Приготування:

Перш за все слід підготувати всі необхідні продукти. Борошно радять брати вищого ґатунку, а яйця – великі добірні. Що стосується молока, то воно підходить будь-якої жирності. Звичайним цукром можна замінити коричневий тростинний.

Борошно необхідно просіяти через сито з розпушувачем та сіллю, а після цього всипати його в чашу блендера, додати 100 грамів холодного вершкового масла (попередньо нарізавши його кубиками) та 50-70 грамів цукру (орієнтуйтеся на бажану солодкість тіста) і збити все у дрібненьку крихту.

Яйця потрібно з’єднати з молоком та збовтати їх до однорідності, використовуючи вінчик. Отриману яєчну суміш слід вилити в борошняну крихту та перемішати. Тісто має вийти в’язким і липким.

Далі тісто треба перекласти в змащену за допомогою вершкового масла глибоку формочку для запікання (діаметр 20-22 сантиметрів) та розрівняти його. Рекомендується врахувати, що якщо бортики будуть занизькими, то частинка розтопленого масла може пролитися, адже під час випікання тісто має піднятися.

Нечасто зустрінеш настільки смачнючий пиріг з фруктами: гості повертаються, щоб з'їсти ще шматочок
Нечасто зустрінеш настільки смачнючий пиріг з фруктами: гості повертаються, щоб з’їсти ще шматочок

Залишок цукру необхідно змішати з корицею, а залишки вершкового масла розтопити в мікрохвильовій печі або на повільному вогні.

Тепер переходьте до підготовки фруктової начинки. Це можуть бути не тільки груша та сливи, але й будь-які інші фрукти, однак попередньо видаліть з них кісточки та злийте сік.

Сливи потрібно вимити, розрізати на половини та видалити кісточки, а грушу нарізати скибочками і також видаліть кісточки. Потім викласти нарізані фрукти на тісто та легенько вдавити. Зверху пиріг слід посипати сумішшю з цукру та кориці.

Після цього ще зверху необхідно рівномірно залити розтоплене вершкове масло і випікати пиріг приблизно 30-40 хвилинок у розігрітій до 180 градусів духовці. Смачного!

Популярне

Подібні новини