Закриваю по 70 баночок! Неймовірно смачний домашній кетчуп з кабачків – ідеальний соус на всі випадки життя

Кетчуп – це по суті той самий томатний соус, але з додаванням додаткових інгредієнтів. До складу кетчупу, крім томатів, часто включають спеції, оцет та деякі інші овочі, наприклад, кабачки.

Кабачки – культура невибаглива та, на щастя, бюджетна. Тому, якщо ви не вирощуєте їх самі, то ці овочі запросто можна купити в магазині за копійки.

А якщо вам уже нема куди подіти овочі, тоді приготуйте з них кетчуп. Повірте, це смачно та незвично. Рецепт простий, і вам обов’язково сподобається.

Розповідаємо далі в матеріалі, як можна легко приготувати кетчуп із кабачків. Такий соус вийде густим, ароматним та неймовірно смачним. До м’яса, а ще краще до шашличку, або просто намазати на хлібчик – це неабияка смакота! А, хто не знає, що він зроблений із кабачків – нізащо не здогадається про це!

Інгредієнти:

  • М’якоть кабачка – 1 кілограм
  • Вода – 500 мілілітрів
  • Томатний соус – 300 грам
  • Цукор – 4 столові ложки
  • Столовий 9% оцет – 4 столові ложки
  • Сіль – 1 столова ложка (з гіркою)
  • Часник – 1 зубчик
  • Суміш перців – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком

Приготування:

М’якоть кабачка наріжте невеликими шматочками і викладіть в емальований таз. Додайте 200 мл води та поставте на середній вогонь.

Доведіть масу до кипіння, всипте цукор і сіль, покладіть усі спеції та зубчик очищеного часнику. Перемішайте та варіть кабачки на помірному вогні до готовності.

Рецепт універсального соусу знайдено: домашній кетчуп з кабачків – ніхто навіть не здогадається, з чого він
Рецепт універсального соусу знайдено: домашній кетчуп з кабачків – ніхто навіть не здогадається, з чого він

Пюрируйте масу занурювальним блендером. Після цього додайте в неї томатний соус і воду, що залишилася, і знову перемішайте до однорідного стану.

Поверніть таз на повільний вогонь, доведіть його вміст до кипіння і варіть кетчуп 15 хвилин.

Після цього додайте оцет, перемішайте та варіть ще п’ять хвилин на вогні тієї ж інтенсивності.

З ще гарячого кетчупу видаліть усі великі спеції та розкладіть соус у попередньо простерилізовані скляні банки. Закатайте.

Після відкриття банок подавайте кетчуп із кабачків до страв із м’яса та птиці, а також гарнірів. Приємного вам апетиту та вдалих заготівель на зиму!

Популярне

Подібні новини