Гарбузові деруни не гірші за картопляні: беру 1 гарбуз і готую вечерю на всю сім’ю – ще на завтра вистачить

Рум'яні, апетитні, соковиті! Зробити деруни з гарбуза дуже просто та швидко. Це займе зовсім небагато часу, а головне – вони обов'язково сподобаються як дітям, так і дорослим.

Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза
  • 2 шт. яєць
  • 1 шт. цибулі
  • 4 ст. л. пшеничного борошна
  • 3 ст. л. рослинної олії (для смаження)
  • чорний мелений перець (за смаком)
  • сіль (за смаком)

Приготування:

Спершу слід підготувати всі інгредієнти. Зверніть увагу, що вага зазначена вже очищеного гарбуза. Також вказана приблизна кількість борошна, через це його може піти як менше, так і більше (це залежить від соковитості гарбуза). Крім того, замість цибулі можна додати часник – орієнтуйтеся за власним смаком.

Гарбуз помити й розрізати. Очистити його від шкірки – найзручніше це робити, нарізавши на невеличкі шматочки. Видалити насіння.

На середній тертці натерти гарбуз. Саме на середній, а не на дрібній, яка перетворює продукти на пюре. Завдяки цьому деруни вийдуть більш структурними, смачними і хрумкими. Цибулину очистити й також натерти на тертці. Якщо гарбуз дуже соковитий, віджати й злити весь зайвий сік.

Завжди у сезон готую ці гарбузові деруни: розлітаються зі столу за лічені хвилини – ну такі вже смачні!
Завжди у сезон готую ці гарбузові деруни: розлітаються зі столу за лічені хвилини – ну такі вже смачні!

Посоліть і поперчіть отриману масу, перемішайте. Далі слід вбити яйця й перемішати. Не забувайте мити яйця перед їх застосуванням, адже на шкарлупі можуть міститися різні шкідливі бактерії. Тому для миття краще користуватися щіткою та мийними засобами, призначеними для харчових продуктів.

Потім всипати пару ложок борошна й перемішати. Після цього варто дивитися на стан тіста й додавати по одній ложці. Якщо тісто залишається рідким, додайте ще борошна. Воно повинно вийти доволі густим і не розтікатися.

На сильному вогні розігріти сковорідку, налити на неї олію без запаху. Тісто викладати ложкою, формуючи тоненькі деруни – так вони швидше та краще просмажаться.

Деруни смажити до утворення апетитної золотистої скоринки, а потім перевернути на іншу сторону. Вогонь зробити середнім, щоб деруни саме смажилися. Після того як вони приготуються, викласти їх на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир. Смачного!

Популярне

Подібні новини