Дійсно найкращий осінній пиріг: неймовірно ніжне особливе тісто та соковиті груші – десерт за 35 хвилин

Неймовірно смачний, ніжний та з неповторним ароматом! Саме цей пиріг із грушами в духовці припав до душі мені та всій моїй родині. А головне – його доволі легко та дуже швидко приготувати.

Вам знадобиться:

Тісто:

  • 200 мл вершків (20%)
  • 200 г пшеничного борошна
  • 150 г цукру
  • 3 шт. яєць
  • 1 ст. л. ванільного цукру
  • 1 ч. л. розпушувача

Начинка:

  • 3 шт. груш

Приготування:

Як же самостійно приготувати пиріг із грушками в духовці? Спочатку треба підготувати всі необхідні продукти. Для приготування цього смачного пирога можна взяти абсолютно будь-який сорт груш. Найголовніше, щоб вони були не занадто тверді.

Для початку потрібно приготувати тісто. Для цього яйця необхідно збити разом із ванільним цукром та звичайним цукром до пишної піни, влити вершки та перемішати за допомогою міксера.

Борошно слід просіяти разом із розпушувачем та всипати у збиті яйця, перемішати до однорідної маси. Але варто бути готовими до того, що борошна може знадобитися як більше, так і менше, ніж вказано в рецепті. Тому краще орієнтуватися на те, яким вийде тісто. За текстурою воно повинно бути схожим на густу сметану.

Далі необхідно зайнятися начинкою. Для цього груші треба почистити, видалити серцевину та нарізати тоненькими скибочками.

Цей пиріг з грушами став моїм улюбленим! Завжди готую його в осінній сезон – і навіть ніякого торта не треба
Цей пиріг з грушами став моїм улюбленим! Завжди готую його в осінній сезон – і навіть ніякого торта не треба

Дивлячись на те, яку форму для запікання ви збираєтеся використовувати, її можна як застелити пергаментом, так і трохи змастити, використовуючи вершкове маслом. Після цього потрібно викласти частину груш на дно обраної форми, а зверху – половинку тіста.

Потім поверх тіста необхідно викласти залишки груш та залити все залишками тіста. Заздалегідь (приблизно за десять-двадцять хвилин) слід розігріти духовку до 190 ℃.

Пиріг з грушами рекомендується випікати при 190 градусах близько 35 хвилин. Але враховуючи, що духовки у всіх різні, то температура та час випікання зазначені приблизно, тому краще орієнтуватися на власну техніку.

Уже готовий пиріг треба дістати з духовки, дати йому трохи охолонути та перевернути на блюдо таким чином, щоб груші були зверху. Приємного апетиту!

Популярне

Подібні новини