Вже 30 років готую за цим рецептом, бо така смакота! Приготувала торт “Медовик” за 20 хвилин без духовки

Виявляється, коржі для торта "Медовик" можна приготувати і на сковорідці, а не лише в духовці, що, як не дивно, дозволить багатьом зважитися на створення цього домашнього кондитерського шедевра!

Справа в тому, що кулінари-початківці намагаються не зв’язуватися з випічкою саме тому, що процеси, що відбуваються в духовці, – справа “темна”, і ступінь готовності страви буває важко визначити. Інша справа – всім зрозуміла і добре знайома сковорідка, яка, до речі, відмінно підходить для приготування тонких коржів, що не вимагають особливого температурного режиму. Тому навчитися готувати такий торт “Медовик” точно варто!

Вам знадобиться:

Тісто:

  • 100 г меду
  • 1 ч. л. соди
  • 100 г вершкового масла
  • 4 шт. яєць
  • 120 г цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 200 г борошна

Крем:

  • 500 г сметани (20%)
  • варене згущене молоко

Приготування:

У сотейник слід вилити мед та розігріти його. Далі до меду потрібно висипати соду, дочекатися на реакцію цих двох інгредієнтів та варити їх, допоки не з’явиться бурштиновий колір. Також до меду викласти вершкове масло, розтопити його та зняти з вогню.

В окрему тару необхідно розбити яйця, висипати сіль і цукор та збити все до пишності за допомогою міксера. Далі в суміш потрібно поступово влити медову масу та продовжити збивати, використовуючи міксер.

Після цього в суміш слід просіяти борошно та знову ж таки за допомогою міксера замісити однорідне та густе тісто. Його необхідно залишити в холодильнику до моменту остигання.

Секретний рецепт торта Медовик за 20 хвилин: навіть духовка не знадобиться – дуже смачний десерт до чаю
Секретний рецепт торта Медовик за 20 хвилин: навіть духовка не знадобиться – дуже смачний десерт до чаю

Потім треба змастити сковорідку тоненьким шаром олії, розділити тісто на три рівні частинки, вилити на сковорідку по одній та накрити кришкою.

Після того, як верхівка тіста перетвориться на матову, переверніть його та обсмажте приблизно 30-40 секунд теж під кришкою. Аналогічним способом смажте і решту двох коржів.

Для того, щоб приготувати крем, у сметані необхідно змішати згущене молоко. Зверніть увагу: чим більше ви додасте згущеного молока, тим солодшим у результаті вийде крем.

Далі корж потрібно викласти в кондитерське кільце та змастити його кремом. Після цього на кремовий шар покладіть другий корж і також змастіть його за допомогою крему.

Зберіть увесь “Медовик” та залиште готовий тортик під плівкою у холодильнику на всю ніч. А потім вранці зніміть кільце та змастіть боки вашого тортика кремом. Смачного!

Популярне

Подібні новини