З таким сніданком і понеділок не важкий: пишний омлет – 2 рецепти та секрети приготування від шеф-кухарів

Пишний омлет на сковорідці – універсальна страва, яка завжди доречна на сніданок, обід і навіть вечерю. Ми разом із шеф-кухарями зібрали для вас два прості рецепти найпишніших омлетів.

Класичний рецепт омлету з молоком

Найпростіший, але пишний омлет – чудовий сніданок для всієї родини. Приготувати його легко, а урізноманітнити можна, додавши до класики додаткові інгредієнти – улюблені овочі, спеції, сосиски чи м’ясо.

Високий та пишненький омлет, як в дитинстві: готую тільки так – інші рецепти не шукаю. Смакота на сніданок
Високий та пишненький омлет, як в дитинстві: готую тільки так – інші рецепти не шукаю. Смакота на сніданок

Інгредієнти:

  • Яйця курячі великі – 3-4 штуки
  • Сіль та перець – за смаком
  • 50 мілілітрів молока
  • Олія для смаження

Приготування:

Відокремте білки від жовтків. Збийте білки до стійких піків. Перемішайте жовтки до світлої пишної консистенції. Акуратно додайте жовтки до білків, перемішайте лопаткою знизу нагору. До отриманої суміші додайте сіль, перець, влийте молоко.

Розігрійте олію на сковорідці. Потім вилийте яйця в сковорідку та накрийте кришкою. Зменште вогонь до мінімуму і смажте омлет три-п’ять хвилин, доки він не стане щільним. Складіть омлет навпіл і смажте ще одну-дві хвилини.

Приготувати такий омлет можна і з ковбасою, додавши її за смаком.

Омлет “Пуляр” (з повітряним кремом)

Інгредієнти:

  • 3-4 великі яйця
  • 50 мілілітрів жирних вершків (33 відсотки)
  • сіль та перець – за смаком
  • 1 чайна ложка вершкового масла
Кулінари поділилися двома рецептами пишного омлету на сковорідці
Кулінари поділилися двома рецептами пишного омлету на сковорідці

Приготування:

Відокремте білки від жовтків і збийте їх до стійких піків. Змішайте жовтки із сіллю, перцем та вершками до світлої, пишної консистенції. Акуратно додайте збиті жовтки до білків, перемішайте лопаткою знизу вгору.

Розтопіть вершкове масло на сковорідці. Вилийте яйця в сковорідку та накрийте кришкою. Зменште вогонь до мінімуму і смажте омлет п’ять-сім хвилин, доки він не стане щільним. Складіть страву навпіл і підрум’яньте ще одну-дві хвилини з кожного боку.

Поради:

Якісні яйця – перший секрет пишного омлету. Найкраще, звичайно, використовувати домашні, але не завжди є така можливість. У магазині вибирайте столові добірні чи дієтичні.

Випікати омлет потрібно відразу після збивання, доки білки не осіли. Краще це робити на вершковому маслі: воно ароматніше, ніж рослинне, і не підгорить, якщо готувати на повільному вогні.

Популярне

Подібні новини