Свекруха додає оцет у борщ, я копіюю її унікальний рецепт: українська страва стає смачнішою з цією хитрістю!

Приготувати смачний борщ здатна кожна українська господиня. Втім, існує чимало цікавих рецептів, які кулінари радять повторити на своїй кухні. Один із них – у цій статті.

Кожна господиня здатна приготувати дійсно смачний борщ – українцям сімейні рецепти цієї традиційної страви передають із покоління в покоління. Втім, вигадливі домогосподарки прагнуть завжди експериментувати. Якщо вам захотілось спробувати приготувати апетитний червоний борщ, але за особливим, фірмовим рецептом, спробуйте втілити на власній кухні таку страву!

Кислий червоний борщ – рецепт

На каструлю середнього розміру вам потрібен 1 солодкий буряк, 2-3 картоплини, 300 грамів капусти, 1 морквина, 2 цибулини, 3 зубчики часнику, 1 помідор, 2 столові ложки томатної пасти, 3 столові ложки домашнього томатного соку та 3 столові ложки оцту 9%. Ви можете замінити звичайну капусту кислою, аби додати особливого присмаку страві. Не забудьте про м’ясо, на якому готуватимете страву.

Господині поділились рецептом смачного кислого борщу з додаванням столового оцту
Господині поділились рецептом смачного кислого борщу з додаванням столового оцту

Для початку потрібно поставити відварюватись м’ясо. Це може бути кістка, ребра або філе – вподобання у кожного різні. Буряк потрібно очистити та натерти на тертці. Перекладіть його в миску та залийте 3 столовими ложками оцту та 5 столовими ложками чистої води. Поки готується бульйон, приготуйте підсмажку. На розігрітій олії посмажте очищену та нарізану цибулю до м’якості.

Потім додайте туди терту моркву, нарізаний часник і дрібно нарізані помідори – бажано без шкірки. Смажте до м’якості, а потім додайте буряк, з якого злили всю зайву рідину та декілька разів промили під проточною водою. Після цього додайте в пательню томатну пасту, томатний сік і черпак бульйону. Перемішайте та тушкуйте на повільному вогні протягом 5-10 хвилин.

Господині поділились рецептом смачного кислого борщу з додаванням столового оцту
Господині поділились рецептом смачного кислого борщу з додаванням столового оцту

Коли підсмажка приготувалась, вимкніть вогонь і накрийте пательню кришкою. Очистьте та наріжте картоплю, додайте її в бульйон. М’ясо повинне варитись 45 хвилин. Після цього його потрібно дістати та відкласти в окрему тарілку. Через 5 хвилин після закипання бульйону з картоплею додайте туди дрібно нашатковану капусту. Одразу ж додайте в каструлю підсмажку та добре перемішайте.

Після повторного закипання продовжуйте варити борщ на повільному вогні протягом 15 хвилин. Накрийте його кришкою та дайте страві настоятись. Після – подавайте до столу.

Популярне

Подібні новини