Навчила всіх подруг: хачапурі на сніданок за 10 хвилин, від якого шаленіє навіть вимоглива свекруха

Ми пропонуємо приготувати дуже смачний сирний коржик на сковороді. Він чудово підходить як сніданок, перекус або навіть як повноцінний обід чи вечеря.

Готується просто і швидко, причому температура продуктів не має значення.

Інгредієнти:

  • 3 середні яйця
  • сіль, спеції за смаком
  • 100 г сметани/йогурту (3-4 ст.л.)
  • 100-150 г сиру/сиру
  • +/- 80 г борошна (3-4 ст.л.)

Можна за бажання додати шинку/курку/гриби/болгарський перчик

Приготування:

Сковорідку можна одразу змастити столовою ложкою рослинної олії та поставити на розігрів. У мисці з’єднуємо три середні яйця, додаємо сіль за смаком та улюблені спеції. Ми використовуємо прованські трави, овочеву суміш і трохи сушеного часнику. Потім додаємо 100 г сметани, що становить приблизно три-чотири столові ложки. Жирність не має значення, можна взяти густий йогурт. Усе ретельно перемішуємо віничком.

Замість сухих спецій ви можете додати свіжу нарізану зелень — це теж буде смачно. Далі на крупній тертці натираємо 100-150 г сиру. Беріть той, який вам подобається, оскільки смак коржа буде залежати від сиру. Можна також змішати сир із кисломолочним сиром. Додаємо приблизно 80 г борошна, це 3-4 столові ложки, і знову все добре перемішуємо.

Кулінари розповіли, як приготувати ліниві хачапурі
Кулінари розповіли, як приготувати ліниві хачапурі

До речі, за бажанням можна додати шматочки шинки або курки — так коржик стане ще ситнішим. Соду або розпушувач додавати не потрібно. Викладаємо тісто на розігріту сковорідку і рівномірно розподіляємо. Діаметр сковорідки має бути приблизно 24-25 см. Накриваємо кришкою і залишаємо смажитися до золотистого кольору. Періодично знімаємо кришку і прибираємо конденсат.

Коли одна сторона коржа підрум’яниться, перевертаємо його, щоб інша сторона також стала золотистою. Коржик виходить рум’яним і смачним як у гарячому, так і в холодному вигляді. Сир зверху утворює апетитну хрустку скоринку. Розрізаємо коржик на шість шматочків, як піцу.

Цей коржик готується за лічені хвилини, але виходить не лише смачним, а й ситним. За бажання можна додати шинку, курячу грудку або гриби, щоб зробити його ще поживнішим. Навіть у базовому варіанті, коли використовується лише сир, це вже чудовий сніданок. Поки коржик гарячий, сир красиво тягнеться.

Популярне

Подібні новини