Бісквіт “Хмаринка”: 5 яєць + секретний трюк = неймовірно пухкий десерт. Хоч на “МастерШеф” з ним йди

Сьогодні пропонуємо приготувати швидкий та простий горіховий бісквіт, який стане чудовою основою для торта або пирога до чаю. Обов'язково спробуйте приготувати.

Інгредієнти:

  • 5 середніх яєць,
  • Щіпка солі,
  • 150 г цукру,
  • Ваніль (за бажанням),
  • 150 г борошна,
  • 0,5 ч.л. розпушувача,
  • 70 г горіхів або арахісу.

Спосіб приготування:

Тісто замішується дуже швидко, тому спочатку ввімкніть духовку розігріватися до 170°C. Яйця бажано використовувати кімнатної температури. У мисці з’єднайте п’ять яєць, щіпку солі, 150 г цукру та за бажанням додайте чайну ложку ванільного цукру для аромату. Ретельно збивайте до стійкої піни. Для цього може знадобитися 8-10 хвилин, залежно від потужності міксера. Маса повинна бути легкою та повітряною.

Горіхи (70 г) потрібно попередньо обсмажити та подрібнити в блендері або нарізати ножем. Обсмажені горіхи будуть більш ароматними та хрусткими, що додасть бісквіту чудового смаку.

Змішайте 150 г борошна з половиною чайної ложки розпушувача, а потім поступово введіть цю суміш до збитих яєць, просіюючи борошно для кращого результату. Акуратно перемішуйте лопаткою, роблячи рухи знизу вгору, щоб тісто залишалося повітряним і не осідало. Наприкінці додайте подрібнені горіхи та знову обережно перемішайте.

Кулінари розповіли, як приготувати пухкий бісквіт
Кулінари розповіли, як приготувати пухкий бісквіт

Перелийте тісто у форму, застелену пергаментом. Якщо випікаєте в прямокутній формі 20×30 см, час випікання складе приблизно 17 хвилин. У круглій формі діаметром 22 см бісквіт випікається 30-35 хвилин. Важливо не відкривати духовку під час випікання.

Готовий бісквіт буде злегка підрум’янений та пружинитиме при натисканні. Дістаньте його з духовки, дайте трохи охолонути, підріжте краї і перекладіть на решітку для повного охолодження. Якщо є час, можна загорнути його у харчову плівку та прибрати в холодильник на кілька годин або навіть на ніч. Це полегшить нарізання коржів.

Такий бісквіт можна розрізати на два коржі і промазати улюбленим кремом для створення чудового торта. Він також буде чудовим просто як пиріг до чаю, завдяки своїй ніжній текстурі та хрустким шматочкам горіхів.

Популярне

Подібні новини