Роблю 2 смачні заготівлі з буряків, які взимку значно прискорюють приготування страв – моя “чарівна паличка”

Буряк може бути використаний для приготування різних страв. Наприклад, борщу чи салату. Але це ще далеко не все. Розповідаємо, як приготувати смачні та корисні заготівлі з буряка на зиму.

Заготівля на зиму для салатів з буряка

Роблю ці дві смачні та прості заготівлі і взимку готую набагато швидше – ідеальні для борщу та салатів
Роблю ці дві смачні та прості заготівлі і взимку готую набагато швидше – ідеальні для борщу та салатів

Буряк і цибуля – головні герої цієї заготівлі, але крім них знадобляться ще й такі:

  • Помідори та перець.
  • Гіркий перець.
  • Сіль та олія.

Приготування:

Призначені для заготівлі овочі рекомендується ретельно почистити та помити. А також слід нарізати цибулю і перець та обсмажувати їх протягом чверті години. Далі буряк треба натерти, а помідори перекрутити. Якщо є блендер, можна подрібнити інгредієнти з його допомогою.

Готову суміш із гіркого перцю та буряків необхідно тушкувати протягом години, періодично помішуючи. Через годину слід додати перець та цибулю, посолити за смаком. Потім суміш слід потримати у каструлі протягом чверті години. Після цього овочі треба закатати по заздалегідь підготовленими банками.

Рецепт заправки для борщу

Кулінари поділилися універсальними заготівлями на зиму з буряка
Кулінари поділилися універсальними заготівлями на зиму з буряка

Потрібно підготувати моркву, цибулю і, звичайно ж, буряки. До них додати:

  • Болгарський перець.
  • Рослинну олію.
  • Помідори.
  • Оцет.
  • Сіль і цукор – спробуйте, щоб вам було смачно. Можна не боятися пересолити, адже це все потім розбавлятиметься бульйоном при приготуванні супу.

Приготування:

Необхідно нарізати моркву та буряк, а потім кубиками цибулю і нашаткувати соломкою перець. Помідори слід нарізати на дрібні шматки. У каструлю, де готуватиметься заправка для борщу, слід влити рослинну олію, а потім висипати нагріті буряки. Тушкувати буряк в олії слід протягом чверті години. Періодично страву треба помішувати.

Далі все ще простіше. Потрібно додати болгарський перець, моркву. А також слід покласти у страву помідори. За смаком можна додати сіль та цукор. До того ж, треба влити оцет. Далі необхідно ретельно перемішати всі інгредієнти і варити ще протягом години.

Коли заправка буде готова, її потрібно розкласти по стерильним банкам, які треба заздалегідь підготувати. Закривши банки кришками, необхідно їх перевернути і укутати до повного остигання. Заготівлю можна їсти як салат або застосовувати для приготування борщу.

Такі нескладні рецепти допоможуть заощадити час при готуванні та урізноманітнять смаки улюблених страв

Популярне

Подібні новини