Не встигаю купувати “пекінку”: готую з неї смажену страву на сковороді. Смакота з пекінської капусти на обід

Пекінська капуста, як і будь-який інший овоч, може стати чудовим гарніром до м'ясної страви або основою для швидкої закуски. Але у сирому вигляді вона досить жорстка.

Саме тому ми пропонуємо вам посмажити пекінську капусту разом з помідорами та цибулею, а для більш пряного смаку додати до неї трохи часнику. Завдяки цьому нескладному способу приготування капуста стане набагато м’якшою та ароматнішою.

Це вам небанальний салат з пекінської капусти – готую її на сковороді! 20 хвилин, і овочевий гарнір готовий
Це вам небанальний салат з пекінської капусти – готую її на сковороді! 20 хвилин, і овочевий гарнір готовий

Склад продуктів (2 порції):

  • Пекінська капуста – 300 г;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Ріпчаста цибуля – 50 г;
  • Цукор – 1 ч. л.;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Рослинна олія – 1 ст. л.;
  • Помідор – 2 шт.;
  • Соєвий соус – 2 ст. л.

Покроковий рецепт:

Крок 1: підготовка

Помідори вимийте під проточною водою, відокремте від плода шкірку і наріжте скибочками. Цибулю і часник очистіть від лушпиння, подрібніть якомога дрібніше. Сковороду змастіть олією і поставте на вогонь розігріватися.

Крок 2: приготування

У розігріту сковороду перемістіть часник і обсмажте кілька хвилин. Пекінську капусту наріжте квадратиками, а потім відправте до часнику. Подрібнену цибулю та очищені від шкіри помідори також відправте на сковороду. Потім додавши соєвий соус і засипавши цукор, обсмажте всі інгредієнти пару хвилин.

Крок 3: подача

Перекладіть на тарілку, а зверху додайте порване довільною формою листя салату, щоб надати страві свіжості та подайте теплою до столу.

Кулінари розповіли, як приготувати смажену пекінську капусту
Кулінари розповіли, як приготувати смажену пекінську капусту

Пекінська капуста, приготовлена в спеціях на сковороді, буде гарною заміною звичної тушкованої білокачанної капусти. Незважаючи на швидкий процес приготування даної страви, вона має приємний пряний аромат завдяки соєвому соусу та часнику.

Крім того, що смажена пекінська капуста відмінно доповнює м’ясні та курячі страви, вона також може виступати як овочевий дієтичний гарнір.

Порада:

Якщо гостроти страви вам недостатньо, за бажанням, можете додати до інших інгредієнтів гострий перець чилі. А для того, щоб надати страві пікантності додайте подрібнений волоський горіх або трохи кунжуту.

Популярне

Подібні новини