Не всі впадають у сплячку: розумні дачники знають, які шкідники активізуються на городі восени і що робити

Частина врожаю прибрана, велика кількість квітів зів'яла. Але не потрібно припиняти обробку городу та саду від шкідників, щоб не занапастити рослини.

Деякі шкідники залишаються активними до осені і здатні занапастити не тільки пізній урожай, але й самі рослини. Розповідаємо, з якими комахами та черевоногими молюсками необхідно боротися до кінця дачного сезону.

Павутинний кліщ

Цей шкідник активний у теплу суху осінь. Кліщ не тільки огортає листя прозорим павутинням, а й живиться соками листя, висмоктуючи їх. У результаті листя жовтіє і опадає раніше призначеного часу.

Слимаки та равлики

Брюхоногі молюски активізуються в сиру дощову погоду. Якщо ви помітили характерні сліди на листі, плодах і стеблах, негайно починайте боротьбу зі слимаками та равликами, оскільки вони пошкоджують рослини.

Попелиця

Дрібні надокучливі комахи, які накопичуються в колонії значного розміру, здатні в теплу осінь пошкоджувати різні садові та городні культури. Попелиця висмоктує соки з рослин, що спричиняє їх в’янення та загибель.

Гусениці

Гусениці різних видів активно пожирають листя як на квітах, так і на овочевих культурах. Особливо страждає від них капуста, яка у вересні та жовтні активно нарощує об’єм качанів.

Рано радуватися – ці непрохані гості ще можуть завітати на город навіть восени: подбайте про шкідників
Рано радуватися – ці непрохані гості ще можуть завітати на город навіть восени: подбайте про шкідників

Ведмедка (капустянка)

Ця велика комаха, яку відносять до одного з найнебезпечніших садових шкідників, пошкоджує коріння рослин. У теплу осінь капустянка веде себе настільки активно, що здатна завдати значної шкоди.

Колорадський жук

Колорадські жуки продовжують активну діяльність аж до перших заморозків. Дорослі колорадські жуки та їх личинки харчуються листям картоплі, а також інших рослин сімейства пасльонових, пошкоджуючи їх.

Щоб восени захистити рослини в саду та на городі, необхідно регулярно їх оглядати, обробляти відповідними препаратами, не нехтувати народними рецептами боротьби з шкідниками та дотримуватися правил агротехніки.

Поради:

Для боротьби з павутинним кліщем використовують акарициди та інсектоакарициди.

Капустянку відлякують за допомогою запахів, які комаха не любить, – це може бути часник, листя меліси, гіркі трави, протухлі риб’ячі голови чи йод. Також від цього шкідника проводять полив ґрунту розведеним у воді курячим послідом.

Популярне

Подібні новини