1 обробка в пізню осінь – захист плодових дерев у саду на цілий рік: викорінюю всіх існуючих гадів за раз

Восени в городників та садівників ще вистачає справ. Наприклад, пора проводити щорічну обробку плодових дерев. Як саме - читайте у нашій статті далі.

На дворі жовтень, а це означає, що настав найкращий час для проведення викорінювальної обробки плодових дерев на вашій ділянці. Така обробка допоможе знищити всі хвороботворні бактерії, інфекції й навіть комах-шкідників, які раніше перебували на ваших рослинах.

Існує безліч способів і препаратів для проведення викорінювальної обробки, проте далеко не всі вони досить ефективні, і багато з них мають негативні побічні ефекти.

У сьогоднішній статті ми розповімо вам про ефективний, безпечний і, що не менш важливо, бюджетний метод проведення цієї обробки. Насамперед зазначимо, що таку обробку рекомендується проводити до опадання листя, щоб шкідливі організми, які мешкають на листі, не встигли потрапити в ґрунт. Однак якщо цей момент втрачено, не варто панікувати, адже обробка після листопаду також достатньо ефективна.

Городники розповіли про осінню обробку плодових дерев
Городники розповіли про осінню обробку плодових дерев

Для приготування викорінювального розчину знадобиться засіб “Білизна”, у складі якого є необхідний нам гіпохлорит натрію, а також лимонна кислота або монофосфат калію. Виготовимо розчин, застосовуючи такі пропорції: на 10 літрів води додаємо 1 літр “Білизни” та 50 грамів лимонної кислоти або 100 грамів монофосфату калію. Після цього всі компоненти необхідно ретельно перемішати.

Отриманий розчин заливаємо у будь-який обприскувач і обробляємо всі плодові дерева на ділянці, а також чагарники. Проведення викорінювальної обробки за допомогою цього розчину гарантує безпеку вашим садовим культурам і в перспективі — багатий урожай.

Як бачите, нічого складного в осінній обробці дерев немає. Проте така проста дія захистить ваші плодові від бактерій, грибків і шкідників. А це означає, що в наступному сезоні врожай вас точно потішить!

Популярне

Подібні новини