Обов’язкова підкормка на вагу золота: розсипаю це добриво під кущі полуниці — треба встигнути до 1 листопада

Полуниця не радує щедрим врожаєм? Це можна легко змінити, якщо вчасно застосувати правильне добриво. Яку підкормку потрібно дати рослинам, поки не закінчився жовтень?

Більшість садівників уже готуються до зими, потроху прибираючи город. Але досвідчені господарі чудово знають, що осінь — ідеальний час, щоб підживити рослини. Зокрема, це стосується й полуниці. Якщо ви втомилися бачити на кущах всього по декілька дрібних ягід, тоді вам обов’язково потрібно провести підкормку. Причому зробити це важливо саме в жовтні, адже щедрість врожаю наступного року багато в чому залежить саме від осінньої підготовки.

Полуниця може здаватися невибагливою рослиною. Дійсно, родити вона буде навіть у складних умовах та за мінімального догляду. Але врожай у цьому випадку буде досить скромним. Що ж варто зробити задля отримання чималої кількості великих ягід? Для цього варто забезпечити рослинам правильне харчування. Причому важливо це зробити прямо зараз, коли полуниця лише закладає бруньки для майбутнього врожаю. Та що вибрати серед усіх добрив?

Садівники назвали найкраще добриво для підживлення полуниці восени
Садівники назвали найкраще добриво для підживлення полуниці восени

Найкращим варіантом стануть комплексні мінеральні суміші з підвищеним вмістом фосфору та калію, але зниженою кількістю азоту. Ідеальними будуть добрива, де міститься сульфат калію. Цей елемент важливий для зміцнення коріння полуниці, а тому рослина краще витримує зиму та більше родить наступного року. А ще сульфат калію добре впливає на смак полуниці.

Але чому варто відмовитися від азотних добрив? Вони краще підходять для весни, оскільки сприяють росту зелені. Восени це недоречно, а ось з першим теплом можна вже подумати про таку підкормку. Добрива завжди краще сипати в суху походу. Попередньо біля кущів полуниці варто розпушити землю. Після підживлення її потрібно трішки полити, щоб поживні речовини дісталися до коріння.

Садівники назвали найкраще добриво для підживлення полуниці восени
Садівники назвали найкраще добриво для підживлення полуниці восени

Пам’ятайте, що сипати добрива треба саме на землю, а не на листя! У другому випадку можна попалити рослину, а не підживити її. Також не використовуйте надто багато добрива, бо це теж шкідливо. Оптимально брати 35-40 грамів на кожен квадратний метр грядки.

Популярне

Подібні новини