По відру на квадрат землі: полуниця буде великою та солодкою – до кінця жовтня удобрюю її підкормкою 10 з 10

Не секрет, що саме восени ми закладаємо основу майбутнього врожаю. Полуниця, як ніколи потребує від нас уваги у жовтні. Дізнайтеся, чим зараз можна підживити ягідку.

Жовтень — це особливий час для полуниці, адже саме зараз закладається майбутній урожай. Яким він буде — залежить тільки від вас.

У період осені полуниця готується до зими, і щоб вона змогла добре перенести холоди та порадувати вас великими, соковитими ягодами навесні, варто додати в її раціон трохи поживних речовин. Ідеальним осіннім добривом для цієї садовини є зола — натуральне джерело мінералів, яке, мов справжня чарівна суміш, допоможе зміцнити кущі й підготувати їх до весни.

Садівники назвали найкраще добриво для підживлення полуниці восени
Городник розповів, як правильно підживлювати полуницю у жовтні

Попіл — багатий на калій, який дарує рослині силу протистояти посусі й шкідникам. Цей мікроелемент, наче надійний охоронець, підтримує рослину в її боротьбі за виживання й надає сили для формування великих ягід.

Фосфор у складі золи працює над майбутнім цвітінням та плодоношенням, допомагаючи полуниці розвивати нові пагони й укорінюватися глибше. Кальцій, немов міцний фундамент, підсилює кореневу систему і робить її стійкішою до хвороб.

Магній додає листочкам полуниці сяючого зеленого відтінку, покращуючи фотосинтез і допомагаючи засвоювати всі корисні речовини. І не менш важливі мікроелементи, такі як бор, мідь, цинк та молібден, які забезпечують повний розвиток кущів і формування ягід.

Садівники назвали найкраще добриво для підживлення полуниці восени
Городник розповів, як правильно підживлювати полуницю у жовтні

Щоб приготувати простий, але надзвичайно дієвий настій золи, вам знадобиться лише 300 грамів золи та 10 літрів води. Змішайте ці інгредієнти та залиште настоюватися на 2-3 дні. Після цього процідіть розчин і полийте полуницю під корінь — вона вдячно вбере всі корисні речовини. Щоб створити збалансоване підживлення, радимо поєднувати золу з компостом або перегноєм. Такий коктейль із добрив не тільки підтримає полуницю, а й допоможе їй пережити зиму, а весною рослина знову віддячить вам буйним цвітінням та рясним урожаєм.

Популярне

Подібні новини