Рубрики: Шоу-бізнес

Цей сорт цибулі раз посіяв і назавжди з врожаєм. Плодоносить при будь-яких погодних умовах

Українські страви неможливо уявити без цибулі. Розповідаємо, який сорт найкраще підійде для вашого городу та не буде турбувати різними клопотами.

Про те, коли вперше людина спробувала додати у їжу цибулю етнологи і досі сперечаються. Вважаються, що найдавніші згадки про цей овоч належать до епохи Древньої Греції та Риму. Проте, зовсім не нащадки цих імперій досягли успіху у селекції даної городини, а німці, яких представники античних культур вважали варварами.

Який сорт найкраще підійде для вирощування на городі?

Городник назвав найбільш родючий сорт цибулі для українського клімату

Науковці вивели безліч смачних та цікавих сортів цибулі, які витримають перепади температур, є стійкими до шкідників та інфекцій. Та найкращими серед кращих є Стурон і Центуріон. Назви дуже нагадують давні латинські слова і навіюють думки про римських воїнів. І дійсно, цю городину можна вважати гладіатором присадибної ділянки, адже вони дають врожай найвищої якості. Форма цибулин Стурон абсолютно кругла, Центуріон утворює дещо витягнуту цибулину. Більш вузька шийка цибулі швидше пересихає, що зменшує ймовірність попадання збудників захворювань до цибулини.

Городник назвав найбільш родючий сорт цибулі для українського клімату

Від посіву до дозрівання цих овочів проходить близько 120 днів. Проте, цей термін однозначно вартий, адже врешті-решт ви отримаєте справжній кулінарний шедевр з правильною гірчинкою та неповторним пряним ароматом. Крім того, такий сорт довго буде зберігатися і не зав’яне навіть при перепаді температур у вашому погребі.

Ще одна перевага цієї цибулі — транспортабельність і стійкість до грибкових інфекцій. Вам не потрібно навіть буде думати про підкормки чи інші засоби для землі у процесі вирощування. Пероноспороз, фітофтора та другі болячки оминатимуть вашу ділянку.

Поділитися